Beste auto radio met bluetooth

Wanneer je in de auto zit, is het altijd fijn om wat achtergrondgeluid te hebben. Of dit nu je favoriete muziek is, of het nieuws van acht uur. Tegenwoordig kan dit ook allemaal vanaf je telefoon, en heb je vaak nog meer verschillende zenders en opties dan welke autoradio dan ook. Daarom is het niet onverstandig om te investeren in de beste auto radio met bluetooth. Zo heb je op elk moment het geluid waar jij naar wil luisteren.

In dit artikel kijken we naar de voordelen van een bluetooth autoradio, op welke eigenschappen je moet letten bij het aanschaffen en sluiten we af met een top 5 van de beste auto radio’s op dit moment. 

Waarom een bluetooth auto radio?

Een auto radio met bluetooth komt met veel voordelen. Zo is een bluetooth radio vaak multifunctioneel. Welke voordelen er allemaal aan verbonden zitten, lees je hier!

Auto radio met bluetooth

  • Handsfree bellen

Doordat je je telefoon met de bluetooth radio kan verbinden, is het mogelijk om handsfree te bellen met je familie, vrienden of collega’s. Je hebt zo meer oog voor de weg en hoeft je handen niet te gebruiken om je telefoon vast te houden. Dit is niet alleen veiliger, maar ook een stuk makkelijker. 

  • Draai muziek van elk platform

Of je nu gebruik maakt van Spotify, YouTube, Deezer of een podcast app, je kan alles afspelen via je radio. Het enige wat je nodig hebt is een goed geluidssysteem en een sterke bluetooth verbinding met je telefoon. Zet voor je gaat rijden de muziek aan en je bent klaar om te gaan!

  • Betere navigatie

Veel ingebouwde navigatiesystemen in de auto hebben jaarlijkse updates nodig. Ze zijn niet op de hoogte van de huidige werkzaamheden en kunnen dus ook niet zo makkelijk een omleiding laten zien. Door de navigatie van je telefoon via je bluetooth radio af te spelen, hoor je direct welke kant je moet opgaan en heb je de minste kans om in de file terecht te komen.

  • Geen draadjes

Wanneer je een radiosysteem hebt zonder bluetooth, maar wel gebruik wil maken van het geluid van je telefoon, dan heb je vaak allerlei onhandige draadjes welke je moet verbinden. Een bluetooth systeem heeft dit niet en is dus geheel wireless! Dat scheelt rommeligheid en maakt het gebruik een stuk overzichtelijker.

Welke eigenschappen moet je op letten bij autoradio’s met bluetooth?

Naast de vele voordelen zijn er toch ook nog punten waar je rekening mee moet houden wanneer je een autoradio met bluetooth wil aanschaffen. Deze eigenschappen zijn gebaseerd op je eigen interesses en zijn dus erg belangrijk wanneer je een radio wil welke bij je past. 

  • Beveiliging

Hoewel het minder vaak gebeurt dan vroeger, bestaat er nog steeds de kans dat er in je auto wordt gebroken. Een bluetooth radio is natuurlijk erg handig en dus een gewilde prijs. Sommige bluetooth auto radio’s hebben gelukkig een beveiligingssysteem waarbij ze lastiger los te koppelen zijn. Dit is een handige eigenschap wanneer je zeker wil weten dat je auto een minder grote target is.

  • Uiterlijk

Hoewel dit minder belangrijk is voor het functioneren van de radio, is het wel belangrijk dat de autoradio past bij het interieur van je auto. Een bruin/grijze radio in een beige interieur kan namelijk erg apart staan. Let dus op dat je een radio vindt die goed bij jouw stijl past.

Beste auto radio met bluetooth

  • Bediening

Heeft deze radio een touchscreen of wordt hij bediend door middel van knoppen? Een touchscreen is makkelijk en vergt minder aandacht wanneer je aan het rijden bent. Wanneer je de radio echter moet besturen door middel van knoppen of een afstandsbediening, kan dit lastig zijn voor je aandacht. Bedenk wanneer je het meest je radio aanzet: als je rijdt, of voordat je vertrekt, en maak op basis daarvan een beslissing. 

  • Geluidsvermogen

Werkt deze autoradio met bluetooth alleen via zijn eigen speakers, of kan je ze aansluiten op het geluidssysteem van de auto zelf? Een kleine ingebouwde speaker is geen probleem wanneer je naar het nieuws wil luisteren, maar als je graag naar de nieuwste house-tracks luistert, is het handiger wanneer je radio verbonden kan worden met andere speakers. 

  • Budget

Duurdere autoradio’s hebben vaak ook meer functies en speciale eigenschappen, maar zijn niet voor iedereen weggelegd. Het belangrijkste is dat je een kwalitatief goede radio kan vinden die binnen je eigen budget past. Duurder is niet altijd beter, dus let vooral goed op de specificaties voordat je naar de prijs kijkt. 

  • Andere eigenschappen

Ten slotte zijn er ook nog radio’s met andere eigenschappen, zoals het hebben van een ingebouwde Cd-speler, MP3 aansluiting en meer. Dit zijn extra’s die goed van pas kunnen komen, maar niet nodig zijn voor het functioneren van het apparaat zelf. 

Beste auto radio met bluetooth: dit is onze Top 5

Nu dat je weet welke voordelen de beste auto radio met bluetooth heeft en op welke eigenschappen je moet letten, willen we je op weg helpen met een top 5 van de beste radio’s van dit moment. Neem de tijd om ze door te lezen voordat je een beslissing maakt. Via onderstaande knop kom je in onze webshop terecht! 

De autoradio van Cartronix is een uitstekende keus wanneer je niet altijd navigatie nodig hebt. Dankzij het uitklapscherm kan je zelf bepalen wanneer je gebruik wil maken van het touchscreen en wanneer je slechts de radio wil luisteren. Het systeem heeft meer dan 100 kanalen, maar kan ook muziek afspelen van een sd-kaart, USB-stick, CD of natuurlijk je bluetooth verbinding. Het scherm is zeer scherp, waardoor je hem gemakkelijk kan aflezen, ook in zonlicht. Bovendien past dit apparaat in vrijwel elke auto of camper. Heb je kinderen in de auto? Dan kan je via het schermpje ook een film afspelen.
Deze Android autoradio is speciaal gemaakt om veel muziek mee te kunnen luisteren. Wanneer je een wifi verbinding hebt, kan je direct verbinding maken met de Google Play store om apps te downloaden die nuttig kunnen zijn bij het rijden. Ook kan je hiermee dus makkelijk Spotify bij installeren en gebruiken. Speel je liever muziek af vanaf je mobiel, of wil je handsfree bellen? Dan kan dat natuurlijk ook dankzij de handige bluetooth verbinding van het apparaat. Bovendien heeft dit apparaat een krachtige speaker waarmee je zelfs een bas boost kan aanzetten.
Dit apparaat ziet er misschien wat anders uit, maar functioneert perfect wanneer je een bluetooth verbinding probeert te maken. Deze aansluiting zorgt er namelijk voor dat je mobiel verbinding kan maken met de auto. Zo kan je handsfree bellen, muziek luisteren of luisteren naar de navigatie van je telefoon. Het apparaat heeft geen interactief scherm, maar wel een klein display waarvan je de meest belangrijke informatie kan aflezen. Ook kan je nog een USB-stick aansluiten om je mobiel in op te laten of om meer muziek af te spelen dankzij de twee handige USB-aansluitingen.
Deze bluetooth autoradio is speciaal voor mensen die van visuele beelden houden! Het strakke design past bij elk interieur en de HD-kwaliteit van het scherm maakt het een uitstekende keus wanneer je navigatie wil gebruiken of wanneer je een film voor je kinderen wil aanzetten. De radio heeft zowel de optie om via bluetooth muziek af te spelen als via de standaard FM-radio. Ook kan je hem verbinden met een USB-stick, sd-kaart, of aux-cord. Bovendien krijg je bij deze radio een handige achteruitrijcamera zodat je precies ziet waar je naartoe rijdt wanneer je in de auto zit. Dat maakt je rijervaring nog fijner!
Ten slotte is er nog de autoradio van Strex. Dit simpele design ziet er misschien niet heel bijzonder uit, maar hij kan meer dan je denkt. Zo kan je namelijk je telefoon koppelen via bluetooth, muziek luisteren via een USB-stick, een aux-cord of een sd-kaart. De radio bevat een ingebouwde microfoon, waardoor je gerust handsfree kan bellen en geen extra knoppen hoeft in te drukken. Zodra je mobiel verbonden is, gaat alles via de radio en kan je je handen makkelijker op het stuur houden. Ook als je de radio niet gebruikt, kan je nog steeds gebruik maken van de klokfunctie die altijd laat zien hoe laat het is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart