Beste boekenplank speaker

Lezen is een ontzettend ontspannende bezigheid. Je kan je helemaal begeven in een fantasiewereld, of je leert juist weer allemaal nieuwe dingen. Niet iedereen houdt er echter van om in stilte te lezen, of om überhaupt in stilte te zitten. Een speakersysteem neemt vaak veel ruimte in beslag, maar een boekenplank speaker zorgt er juist voor dat je van muziek kan genieten zonder dat je extra ruimte hoeft op te geven. Hoe fijn is dat?!

In dit artikel kijken we naar wat een boekenplankspeaker is, welke eigenschappen handig zijn om op te letten en welke 5 speakers het beste uit de test zijn gekomen. 

Wat is een boekenplankspeaker?

Een boekenplankspeaker is een compact geluidssysteem voor mensen die veel geluid willen, maar slechts een kleine ruimte hebben om hun systeem in neer te zetten. Ze zijn bedoeld om op verschillende plekken in het huis neergezet te kunnen worden, niet alleen op een boekenplank. 

Een boekenplankspeaker is aan zijn naam gekomen doordat het kleine formaat ervoor zorgt dat deze speakers op vrijwel elke plek in huis passen, dus ook een boekenplank. Bovendien is een boekenplank vaak een vrijstaand stuk meubilair in huis, waardoor het geluid ver kan dragen door de kamer. 

Deze speakers zijn vaak onderdeel van een uitgebreid systeem waarbij je één hoofdapparaat hebt waarmee je de muziek kan aanzetten of wijzigen. Vroeger kon je hierin Cd’s stoppen, of zelfs cassettebandjes. Tegenwoordig is de kans groter dat deze speakers los verkocht worden omdat je ze via bluetooth of wifi aan je telefoon of tablet kan koppelen. 

Beste boekenplank speaker

Waarom zoek je de beste boekenplank speaker ?

Een boekenplankspeaker komt met veel voordelen. Je kan het namelijk overal in huis plaatsen, maar vaak zijn deze speakers ook een stuk goedkoper dan een geheel geluidssysteem, zonder dat de kwaliteit daarvan achteruitgaat. 

  • Boekenplank speakers zijn makkelijk verplaatsbaar

Door het kleine en compacte formaat van de speakers, kan je ze vrijwel overal neerzetten. Wanneer je speaker een snoer heeft, is het handig wanneer deze in de buurt van een stopcontact staat. Een speaker die op batterij werkt, heeft dit echter niet nodig waardoor je dan nog meer vrijheid hebt met het plaatsen van je speaker.

  • Verbeter je huidige geluidssysteem

Wanneer je graag films kijkt op je televisie of via je computer, dan is het natuurlijk extra fijn als het geluid van goede kwaliteit is. De meeste apparaten hebben tegenwoordig wel een redelijke geluidskwaliteit, maar een boekenplank speaker kan dit geluid nog meer verbeteren. Het is dan alsof je een bioscoop hebt, maar dan in je eigen woonkamer. 

  • Boekenplank speakers zijn goed voor je portemonnee

Veel geluidssystemen kosten al gauw meer dan €800 of €1200 euro. Dat heeft niet iedereen zomaar op zak. Een kleine speaker kost vaak een stuk minder. Een simpele kan je al vanaf €50 euro kopen, en een van goede kwaliteit kost vaak zo’n €200-400 euro. Dit scheelt nogal wat geld, zonder dat je geluidskwaliteit er minder op wordt. 

  • Beste boekenplank speaker kan verschillende designs hebben

Als je een specifieke stijl hebt in huis, is het natuurlijk fijn wanneer je speakers daarop aansluiten. Doordat er zoveel verschillende boekenplank speakers op de markt zijn, zal je gegarandeerd een speaker vinden die bij jouw stijl past!

Boekenplank speaker

De belangrijke eigenschappen van boekenplank speakers?

Wanneer je een boekenplank speaker gaat aanschaffen, is het handig wanneer deze de eigenschappen heeft die je in je huis wil zien. Het is daarom belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • De hoeveelheid open ruimte 

Hoewel boekenplank speakers maar een kleine ruimte nodig hebben om te kunnen staan, geven ze vaak een beter geluid wanneer ze voldoende vrije ruimte hebben om de muziek te kunnen verspreiden. Een plek naast de bank of TV is vaak al genoeg, maar ook boven op een kast of plank passen zij goed. Voorkom echter dat zij achter een ander meubilair stuk terecht komen.

  • Staan of ophangen?

Als je een speaker neemt in je huis, is het ook fijn om te weten of je deze op wil hangen op de muren of juist ergens in je huis wil hebben staan. Het voordeel van ophangen is dat je meer vloerruimte overhoudt om andere items te plaatsen. Wel kan het soms lastig zijn om een geluidssysteem op te hangen, zeker wanneer je veel snoeren hebt om rekening mee te houden.

  • Verbindingssysteem

Zijn de speakers aangesloten op één hoofdsysteem, of kan je ze juist koppelen aan een bluetooth connectie met je telefoon/tablet? Beide opties hebben meerdere voor- en nadelen, maar het is voornamelijk afhankelijk van welk apparaat je het meeste gebruikt.

  • Boekenplank speakers met het beste geluid?

Natuurlijk komt er geluid uit elke speaker, maar de kwaliteit moet ook voldoende zijn om van te genieten. Sommige speakers hebben de mogelijkheid om de bas en equalizer aan te passen, terwijl een ander juist een standaard geluid heeft. Afhankelijk van je muzieksmaak, kan het handig zijn om een speaker te nemen welke je handmatig nog kan aanpassen/instellen.

Beste boekenplankspeaker

  • Het bereik van boekenplank speakers

Hoewel de kans groot is dat je kiest voor een boekenplank speaker in een kleiner huis, kan het ook zo zijn dat je meerdere kleine speakers wil in een grote ruimte. In dit geval is het handig om te weten wat het bereik van het apparaat is, zodat je een gepast aantal apparaten in één keer kan aanschaffen zonder dat je daar nog een extra keer voor naar de winkel hoeft. 

De beste boekenplank speakers: dit is onze Top 5

Om je alvast op weg te helpen, hebben wij vijf van de beste speakers voor je uitgezocht. Deze speakers hebben een ontzettend goede kwaliteit, verschillende designs die bij elke inrichting passen en sommigen kunnen zelfs aangesloten worden op een wifi of bluetooth verbinding. 

Wharfedale Diamond 220
Aanbieding
De Diamond 220 van Wharfedale is een geweldige boekenplankspeaker wanneer je van muziek houdt met veel bas. De bas is namelijk zodanig afgestemd dat deze goed hoorbaar is bij elke muzieksoort. Bovendien zijn de speakers gemakkelijk aan te sluiten op een geluidssysteem en zorgt het simpele design ervoor dat ze in vrijwel elke woonkamer terecht kunnen. De speakers zijn versterkt met glasvezel en bevatten meerdere aanpassingen zodat je weinig resonantie hebt in je afspeelgeluid. Zo kan je genieten van de beste muziek!
Bowers & Wilkins 607 – Compacte Hifi Speaker
Aanbieding
Deze ontzettend kleine speakers zijn een echte must-have voor in jouw huis! De speakers worden in een paar geleverd, samen met een grille, foam plug en een handig accessoire pack. Doordat zij technologie uit de High-End 800 bevatten, komt het geluid glashelder uit de speakers en heb je nooit last van ruis. Zowel de bas als de meest hoge tonen blijven helder bij het afspelen en daarnaast zijn ze ook uiterst geschikt voor films. Ze kunnen belast worden tot wel 100 Watt en hebben een maximale frequentie van 33000. Ook hebben ze een 2-way aansluiting voor de beste kwaliteit.
Polk T15 – Boekenplank speaker
Aanbieding
De boekenplank speaker van Polk heeft een design dat fijn oogt. Ondanks dat ze klein van formaat zijn, bereiken ze toch een erg hard volume zonder daaropin te leveren met kwaliteit. Of je nu graag luistert naar Bach of een metalband, je oren zullen je bedanken. Ze hebben een vermogen van 100 Watt en een frequentiebereik van 45 tot 24 Hz. Naast de geweldige muziekkwaliteit, kan je deze speakers ook koppelen aan je Dolby systeem voor bij het kijken van een film. Ook kan de T15 verbinding maken met de meeste home-theater systemen. De klassieke look zorgt ervoor dat deze speakers niet afsteken bij je inrichting, maar dat ze juist niet zo opvallen.
S115 Design Speaker
Aanbieding
Deze bolvormige speakers voegen iets nieuws toe aan je inrichting. Door hun opvallende design, zal het zeker een gespreksonderwerp zijn voor nieuwe bezoekers en dan kan je natuurlijk niet anders dan om je geweldige geluidssysteem te laten horen. De S115 speakers kunnen verbinden met je bluetooth apparaat mits je deze versterkers aanschaft, zodat je ook vanaf je telefoon muziek en films kan afspelen. Bovendien komt er een prachtig geluid uit deze apparaten, waardoor je geen moment meer zonder zal willen.
Q Acoustics 3010i Boekenplank Luidsprekers
Aanbieding
Ten slotte hebben we de Q Acoustics. Deze speakers zijn redelijk budget-friendly, maar missen niets aan kwaliteit. Het geluid is zo helder, dat het net is alsof de artiest in je woonkamer staat. Wie wil dat nu niet? Ze bevatten niet alleen een woofer, maar ook een sub woofer en tweeter, waardoor zowel de hoogste als de laagste tonen goed hoorbaar zijn in je huis. Het design is mooi afgewerkt en past bij vrijwel elke inrichting. Ze kunnen niet opgehangen worden, maar staan juist mooi naast de televisie, of ergens in de hoek van je kamer waar ze veel bereik hebben. Heb je al je keuze kunnen maken of wil je liever nog even verder kijken? Met de informatie die je nu hebt, weet je in ieder geval zeker dat je de juiste keuze zal maken. Klik op onderstaande knop om door te gaan naar onze webshop!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart