Beste draadloze oordopjes geschikt voor Android en Apple

Met de beste draadloze oordopjes heerlijk van je muziek genieten, of je nu apple of android gebruikt. Draadloze oordopjes kunnen vele gemakken bieden. Geen gedoe met snoertjes die overal aan blijven hangen, of vaak een irritant draadbreukje krijgen na verloop van tijd. Maar, welke draadloze oordopjes kan je nou het beste kiezen voor jouw smartphone? Het aanbod is enorm en varieert ook erg in prijs. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Wat zijn draadloze oordopjes?

Ten eerste, zijn niet alle draadloze oordopjes helemaal draadloos. Er zijn behalve de geheel draadloze oordopjes ook draadloze oordopjes met een nekband. Die nekband verbindt de oordopjes met elkaar. Je hebt dan evengoed geen vervelede draadjes die je telefoon met de dopjes verbinden. Dus geen problemen met snoeren die in de knoop zitten of waarmee je overal aan blijft haken.

Draadloze oordopjes zijn natuurlijk klein. Toch is de kans dat je ze verliest niet erg groot. Het zijn namelijk in-ear oordopjes. Ze klemmen dus goed in je gehoorgang en doordat ze erg licht zijn en er geen snoertje aan zit, zitten ze over het algemeen best stevig in je oor.

Heb je draadloze oordopjes met een nekband, dan is de kans dat je er eentje verliest helemaal te verwaarlozen.

De draadloze oordopjes van Apple: de Airpods zijn bijna de enige die niet in-ear zijn. Bij sommige mensen vallen deze oordopjes gemakkelijk weer uit het oor. Opletten of ze je goed passen, dus!

Wat echt geweldig is aan de draadloze oordopjes, of ze nu wel- of geen nekband hebben is dat er geen draad van je telefoon naar de oordopjes loopt. Dat is vaak echt een crime.

Kijk maar of je de volgende situatie herkent: Je wilt lekker naar een leuk muziekje of een goede podcast luisteren en haalt je smartphone uit je broekzak, waar het snoertje nog aanzit. Dan ben je waarschijnlijk eerst even bezig om het snoer, dat best lang is, uit de war te halen. Oordopjes in en telefoon weer in je broekzak. Oeps, stekkertje weer los. Je doet het stekkertje er weer goed in, telefoon weer in je zak en vervolgens hoor je aan één kant niets. Draadbreuk.

Android of Apple draadloze oordopjes

Er zijn oordopjes te koop die speciaal voor Android zijn en Apple kwam geruime tijd geleden met de AirPods. Gelijkertijd met de uitkomst van de iPhone 7, in 2016, kwamen zij met de AirPods, die al snel razend populair waren. De AirPods hadden geen koptelefoonaansluiting meer, omdat Apple van mening was dat de audio op je smartphones draadloos moest zijn.

Het geheim van de AirPods zit hem in de zogenaamde H1-chip. Deze chip zorgt ervoor dat er supersnel een verbinding tussen de oortjes en je smartphone wordt gemaakt. Ook regelt deze chip dat de muziek vanzelf pauzeert op het moment dat je één van de oordopjes uit je oor haalt. Wil je Siri iets vragen? Dan dubbeltik je eenvoudig op de AirPods.

Tegenwoordig zijn ook de betere Android smartphones overgegaan op oortjes zonder koptelefoonaansluiting. Daarin is inmiddels ook een ruime keuze. De Galaxy Buds Live van Samsung zijn zelfs uitgerust met de nieuwste noise cancelling technoligie.

Waarom geen Beats by Dre draadloze oortjes?

Beats by Dre draadloze oortjes zijn razend populair. Dat komt natuurlijk doordat de bekende rapper Dr. Dre ze heeft ontworpen en zijn naam daaraan verbonden heeft. Sinds 2014 echter, zijn de Beats by Dre draadloze oordopjes in handen van Apple.

Hoewel de oordopjes prachtig zijn vormgegeven, zou ik je toch niet aan willen raden om ze te kopen. Om te beginnen is het een enorm gewriemel om de dopjes goed in je oren te krijgen. Verder klopt de prijs-kwaliteit verhouding van deze draadloze oordopjes niet helemaal.

De oordopjes zijn bijzonder prijzig en op de kwaliteit van het geluid valt nog wel het een en ander op te merken. Zo heb je bijvoorbeeld een nogal schelle bas in je oor. Dat kan je een beetje opvangen door de dopjes anders in je oren te positioneren. Maar, of dat nu zo handig is?

Het komt er op neer dat de Beats by Dre ok zijn, maar niet voldoen aan de verwachte geluidskwaliteit als je naar de prijs kijkt. Waar je eigenlijk voor betaalt is het design.

Waar let je op bij de beste draadloze oordopjes?

Als je gewend bent aan bedrade oordopjes is het werkelijk een zegen om draadloze oordopjes te gebruiken. Geen draden meer die in de knoop zitten en je blijft nergens aan hangen. Bijzonder handig als je bijvoorbeeld gaat sporten of voor op de fiets.

Er zijn zoveel verschillende soorten draadloze oordopjes verkrijgbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Met alleen naar de prijs kijken, of door simpelweg te kopen waar je anderen mee ziet lopen, kom je er natuurlijk niet. Goede oordopjes zijn niet goedkoop, dus maak een weloverwogen keuze.

Ik zal je wat tips geven waar je op kunt letten, om zo via eliminatie de perfecte oordopjes voor jou en je budget te vinden:

Let op de vorm

Het ene oor is het andere niet. Als je bijvoorbeeld kleine oren hebt, weet je waarschijnlijk zelf al dat bepaalde soorten oordopjes niet goed blijven zitten of zelfs uitvallen.

Draadloze oordopjes zijn verkrijgbaar in 3 varianten:

  • Hoofdtelefoons met een hoofdband;
  • Oordopjes met een nekband;
  • Losse oordopjes.

Met uitzondering van de losse oordopjes werken de draadloze oordopjes hetzelfde als bedrade oordopjes. Het enige verschil is dat de draadloze oordopjes duurder in aanschaf zijn, maar daar heb je natuurlijk wel weer het gemak van.

De losse oordopjes geven je natuurlijk veel meer bewegingsvrijheid en hebben vaak meer opties dan de anderen. Nadeel daarvan is natuurlijk wel dat je er eentjes kwijt kunt raken als je bijvoorbeeld aan het sporten of fietsen bent.

Infrarood of bluetooth

De meeste draadloze oordopjes werken op bluetooth. Dat is veruit de makkelijkste manier. Het bereik dat je daarmee hebt is ongeveer 10 meter. Er zijn ook nog steeds modellen, denk aan Sennheiser, die gebruik maken van infrarood of radiofrequenties. Op zich ook prima, de kwaliteit van het geluid is er zelfs beter door, zelfs door de muur. Je hebt met deze manier van verbinden wel veel eerder last van interferentie.

De beste draadloze oordopjes: dit is onze Top 5

Voor wie voor het allerbeste gaat en een groot budget heeft, zijn dit ongetwijfeld de allerbeste oordopjes die er op de markt zijn. Volgens onze bescheiden mening dan. In deze oordopjes is planar verwerkt. Planar zorgt ervoor dat de audiodetail en -diepte optimaal is. Je weet gewoon niet wat je hoort. Het is heel bijzonder dat RHA deze technologie heeft weten toe te passen in deze kleine, compacte oordopjes. RHA is maar liefst 4 jaar bezig geweest met het ontwikkelen en perfectioneren van deze oordopjes. Het zijn dan ook de allereerste magnetostatische in-ear dopjes ter wereld. De behuizing van deze oordopjes is van zirconiumdioxide, dezelfde stof als waarvan kunstmatige diamanten worden gemaakt. Daardoor wordt niet alleen een optimaal draagcomfort gerealiseerd, maar is de vervorming van het geluid van deze oordopjes echt minimaal. Deze oordopjes worden geleverd met afneembare kabels. Je kunt kiezen tussen 3,5 mm ongebalanceerd en 2,5 mm gebalanceerd. Er wordt ook een SecureFlex nekband meegeleverd met een bluetooth-connectiviteit. Daarmee kan je maar liefst 12 uur draadloos van je muziek genieten.
Deze AirPods Pro doen hun naam echt eer aan. Ze zijn ontworpen met actieve ruisonderdrukking. Dat is dus optimaal genieten van je favoriete muziek zonder ruis. Schakel je de actieve noise cancelling in, dan kunnen deze oortjes je helemaal van de buitenwereld afsluiten zodat je echt op kunt gaan in de muziek. Wil je toch graag contact met je omgeving houden, zoals voor het aan horen komen van achteropkomend verkeer als je op je fiets zit, dan kan je de zogenaamde transpiratie modus inschakelen. Om ervoor te zorgen dat de pasvorm van deze oortjes voor iedereen goed is, levert Apple er drie verschillende maten conische oortips bij. Deze oortips vormen zich ook nog eens naar je oren, zodat niets een optimale geluidsbeleving in de weg staat. Maar dat is nog niet alles. Apple ontwikkelde de H1-chip. Deze zorgt voor minimale audiovertraging. Op de steel van je oortje zit een druksensor, waarmee je:
Helemaal in te stellen zoals jij dat wilt, deze prachtige echt draadloze oordopjes. Deze set beschikt over een perfecte noise cancelling functie, waardoor je je helemaal van de buitenwereld af kunt sluiten en zo optimaal van je favoriete muziek kunt genieten. De oordopjes beschikken over de allernieuwste bluetooth chip. Daardoor heb je nooit meer last van storing van je oordopjes en is het geluid op je linker- en je rechterdopje altijd gelijk. Ook over de accu is goed nagedacht. Op een volle accu kan je tot 6 uur aaneengesloten genieten van je muziek. Daarna kan je de oordopjes maar liefst nog 3 keer in de oplaadcase opladen. Zo zit je onderweg nooit zonder muziek. Is de accu van je oordopjes toch leeg? Geen nood. Tien minuutjes opladen en je kunt er weer 1,5 uur tegen.
Echt een aanrader voor de basliefhebbers, deze volledig draadloze oordopjes van JBL, de bas expert bij uitstek. Ook zit je nooit meer zonder muziek met deze slimme draadloze oordopjes van JBL. Dank zij een slimme techniek kan je deze oordopjes ook één voor één gebruiken, als de andere bijvoorbeeld wordt opgeladen. De accu’s in de oortjes en de oplader zijn samen goed voor maar liefst 32 uur. Daardoor kun je zomaar 8 uur lang genieten van je favoriete muziek en daarna de oortjes supersnel weer opladen met de case. Zijn je batterijen helemaal leeg? Geen nood, binnen twee uur zijn ze weer helemaal opgeladen met de meegeleverde USB-C oplaadkabel.
Deze draadloze oordopjes passen altijd, omdat ze worden geleverd met verschillende maten eartips. Met de Samsung Galaxy Buds, waan je je bij een echt concert, door het 2-way dynamic sound systeem. Echt bijzonder, oordopjes met het geluid van een woofer met extra bas en een tweeter voor een helder geluid. Dat is puur genieten. Door het ergonomische design van de oordopjes, kan je ze met gemak de hele dag in je oren velen. De batterijduur van maar liefst 11 uur maakt dat nog mogelijk ook. Ook over de microfoons hebben ze goed nagedacht bij Samsung. Deze focussen op je stem en zorgen ervoor dat jij altijd goed te verstaan bent, ook in een rumoerige omgeving.

Wat ga je ermee doen

Draadloze oordopjes op werk

Ga je de oortjes gebruiken op je werk of tijdens de reis van en naar je werk? Dan is het belangrijk om op te letten dat de oortjes goed afsluiten, de batterijen een beetje lang meegaan en of ze in een oplaadbare case komen.

Er zijn namelijk oortjes waarvan de batterijen niet langer dan 2,5 uur meegaan. Kies dan beter voor oortjes met batterijen die wel lang meegaan. Er zijn er ook bij die maar liefst tot 11 uur meegaan.

De oplaadcase van de oortjes doet vaak tevens dienst als powerbank. Zijn de batterijen van de oortjes leeg als je op je werk aankomt, dan kan je ze in de powerbank nog even opladen. Let wel op, er zijn oplaadcases die de batterijen voor 6 uur kunnen opladen, maar ook die tot wel 20 uur gaan. Voor wie snel op wil kunnen laden is het goed om te weten dat er ook nog oplaadcases zijn die beschikken over een snellaadfunctie.

Wil je via verschillende apparaten naar je favoriete muziek luisteren? Dan is het handig als je kiest voor draadloze oortjes die verschillende apparaten kunnen onthouden. Zo kan je onderweg naar de muziek op je smartphone luisteren en op je werk bijvoorbeeld via de computer.

Draadloze oordopjes tijdens sport

Ga je je oortjes gebruiken om lekker mee te sporten? Dan is het natuurlijk belangrijk dat ze goed blijven zitten, maar ook dat ze beschikken over tenminste IPX4 (spatwaterdicht). Zo voorkom je dat je oortjes door zweet kunnen beschadigen.

Oortjes die je in je oor draagt, in-ear-buds, zitten doorgaans stevig in je oor. Je hoeft dan niet bang te zijn dat je ze snel verliest bij harde of wilde bewegingen. Het beste check je online de reviews even van de oordopjes die je mogelijk gaat aanschaffen.

Let op dat de oortjes niet buiten je oor uitsteken, dat maakt de kans op verlies alleen maar groter.

Wat ook belangrijk is, als je gaat sporten, is dat je ook nog iets anders kunt horen terwijl je naar muziek luistert. Denk bijvoorbeeld aan achteropkomend verkeer als je aan het hardlopen of fietsen bent. Draadloze oordopjes met een hear-through mode, een actieve ruisonderdrukking of transpiratie mode, stellen je in staat om ook het geluid van je omgeving te blijven horen.

Films en tv kijken met draadloze oordopjes

Heerlijk ongestoord naar je favoriete series of een leuke film kijken. Met draadloze oordopjes kan dat prima. Let dan alleen wel op de zogenaamde latency. Latency is een mooi woord voor vertraging. Best belangrijk! Als de latency niet goed is, kijk je naar een film waarvan het geluid niet synchroon met het beeld loopt. Behoorlijk irritant dus. Let dus op dat de oordopjes die je koopt minimaal Bluetooth 4.0 hebben. Daarvan is de latency enorm van verbeterd.

AirPods koppelen met een Android telefoon

Heb je een Android smartphone, maar wil je toch graag de AirPods om naar je muziek te luisteren, dan is dat tegenwoordig ook mogelijk, al kan je dan alleen niet alle functionaliteit van de oordopjes benutten.

Zo koppel je AirPods met je Android smartphone:

  • Zorg dat de AirPods helemaal opgeladen zijn voordat je begint;
  • Activeer de bluetooth op je telefoon;
  • Doe het doosje met de AirPods open en houd het knopje op de achterkant ingedrukt totdat het lampje wit knippert;
  • Tijd om naar de instellingen van de bluetooth op je telefoon te gaan en naar apparaten te gaan zoeken. Zie je de AirPods niet meteen staan, ververs dan de lijst even;
  • Als je de AirPods gevonden hebt, tik je er even op en de apparaten zijn via bluetooth verbonden op het moment dat je de AirPods uit het doosje haalt.

Nadat je de AirPods aan je telefoon hebt gekoppeld kun je heerlijk je muziek afspelen. Je hebt alleen niet het plezier van alle opties van de AirPods. Je hebt bijvoorbeeld wel, dat, wanneer je dubbel tapt op de AirPods dat de muziek pauzeert, alleen wordt er geen Google assistant of Siri opgestart.

Wat je nog meer niet hebt is dat de muziek even pauzeert als je één van de AirPods uit je oor haalt. Je kunt ook op je Android telefoon niet zien hoe vol de batterijen van de AirPods nog zijn. Er is wel een app die je op je telefoon kunt zetten om toch te zien hoe vol de batterijen nog zien. Die app heet AirBattery.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart