Beste draadloze oordopjes sport

Als je op zoek bent naar draadloze oordopjes voor sport, dan je hier aan het juiste adres! Of je nu aan teamsport doet, lekker in je eentje gaat joggen of hardlopen, het maakt niet uit. Zolang je maar lekker in beweging bent. Beoefen je een teamsport, dan is de communicatie natuurlijk ook van belang. Ga je er in je eentje op uit, dan kan het wel eens een beetje saai worden. Gelukkig kan je tegenwoordig eenvoudig met draadloze oortjes voor sport genieten van je favoriete muziek terwijl je sport.

Waarom draadloze oordopjes bij hardlopen of sport?

Oortjes waarmee je via je smartphone naar muziek kunt luisteren, zijn een geweldige vinding. Niemand heeft er last van, dus je kunt lekker luisteren naar wat je maar wilt. Dat kan muziek zijn, maar ook een podcast of een luisterboek, heerlijk.

Het grote nadeel van bedrade oortjes is dat je nog wel eens blijft hangen achter de draden, waardoor de oortjes natuurlijk meteen met bruut geweld uit je oren worden getrokken. Vervelend.

Of, ook behoorlijk lastig, de draden zitten in de knoop als je de oortjes uit je tas, jas- of broekzak haalt. Zitten ze vaak in de knoop, dan loop je natuurlijk ook de kans op een draadbreuk. Daardoor krijg je dan een storend geluid in één of beide oortjes en  in het ergste geval, hoor je helemaal niets meer.

Hoera dus voor hardloop oortjes die niet uitvallen. Draadloze oortjes voor sport zijn geweldig. Daarmee kan je lekker sporten met muziek, zonder dat je hinder van snoeren en uitvallende oortjes hebt.

De meeste draadloze sport oortjes kunnen ook tegen vocht en zweet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat ze zullen beschadigen doordat je transpireert als je aan het fitnessen of trainen bent.

Waar let je op bij de beste draadloze oordopjes voor sport?

Het is natuurlijk een heel verschil of je met je draadloze oordopjes in de trein gaat zitten of er lekker mee gaat trainen of hardlopen. Draadloze oordopjes speciaal voor sport zijn dan echt te prefereren boven gewone draadloze oordopjes.

Houd je van hardlopen, dan zoek je natuurlijk hardloop oordopjes die niet uitvallen. Dat geldt natuurlijk ook voor fitnessen of andere individuele sporten.

Daarom hebben we voor je op een rijtje gezet waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de beste draadloze oordopjes voor sport:

Wil je oordopjes met een nekband of helemaal draadloos?

Beiden maken via bluetooth een verbinding met je smartphone, al zijn er tegenwoordig ook oortjes waar je mp3-tjes op kunt zetten en je telefoon dus lekker thuis kunt laten.

Het voordeel van een nekband die de beide oordopjes met elkaar verbindt is dat je ze niet meteen kwijt bent als er één uitvalt. Sommigen vinden het echter niet prettig om de band in de nek te voelen tijdens het sporten.

Gebruik je een hartslagmeter?

Goed nieuws voor wie dat nog niet wist. Er zijn ook sport oortjes met een ingebouwde hartslagmeter. Dat scheelt je weer een apparaat. Hardloop oortjes die niet uitvallen en ook nog eens voorzien zijn van een hartslagmeter. Hoe handig is dat? Je hartslag en andere sportprestaties monitor je eenvoudig met de app op je smartphone.

Ga je buiten of binnen sporten?

Als je binnen sport, kan het prettig zijn om de omgevingsgeluiden te dempen. Je kunt je dan vaak beter concentreren. Sport je daarentegen buiten, dan is het prettig om evengoed de omgevingsgeluiden nog te kunnen horen. Bijvoorbeeld voor je veiligheid in het verkeer. Het is belangrijk dat je achteropkomend verkeer aan hoort komen als je langs de kant van de weg loopt. Met de noise cancelling en ambient sound functie kun je precies instellen wat je wel en wat je niet wilt horen.

Let op de IP rating van jouw draadloze sport oordopjes

De IP rating, wat staat voor international protection rating, vertelt je in hoeverre de oortjes tegen stof en water kunnen. Op de dopjes staan achter de letters IP 2 cijfers.

Het eerste cijfer gaat over de beschermingsgraad tegen stof. De schaal voor dit cijfer is van 0 tot en met 6. Hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming tegen stof.

Het tweede cijfer gaat over de mate van waterdichtheid. Hiervan loopt de schaal van 0 tot en met 8. Ook hier geldt, hoe hoger het cijfer, hoe beter de bescherming.

Bang dat je je sport oordopjes verliest?

Met volledig draadloze sport oordopjes loop je natuurlijk altijd de kans dat je er één verliest, al komt dat gelukkig in de praktijk niet erg vaak voor. Toch is het een belangrijk aandachtspunt als je sport oordopjes aan gaat schaffen.

Veel oordopjes worden tegenwoordig geleverd met verschillende maten dopjes voor een optimale pasvorm. Als extra maatregel tegen het verliezen van oordopjes heb je nog de oorclips of oorhaken. Een oorclip zit in je oorschelp en zorgt er zo voor dat de dopjes nog steviger blijven zitten. Met oorhaken wordt hetzelfde resultaat behaalt, maar dan met haakjes over je oren heen. Beide systemen werken goed, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat.

Batterijen of accu

Let goed op of de batterijen of de accu van de draadloze sport oortjes die je aan wilt schaffen lang genoeg meegaan. En hoe lang het daarna weer duurt voordat ze opgeladen zijn. De meegeleverde oplaadcase is vaak ook een soort powerbank, waarmee je onderweg de oortjes nog even op kunt laden.

Groot of klein budget

Vanzelfsprekend wil je graag de allerbeste draadloze oordopjes voor sport, maar dan wel voor de allerlaagste prijs. Dat zal helaas niet gaan. Doorgaans hangt er wel een prijskaartje aan kwaliteit.

Ga je voor het beste, dan moet je dus iets dieper in de buidel tasten, dan wanneer je voor de goedkoopste gaat. Maar, daar staat wel tegenover dat je er erg veel plezier hebt als je de beste draadloze oortjes voor sport hebt. Bijkomend voordeel is ook dat oordopjes van goede kwaliteit langer meegaan.

Beste draadloze oordopjes voor sport: dit is onze top 5

Met deze volledig draadloze sport oortjes kun je zelfs gaan zwemmen. Ideaal! 100% waterdicht, met ingebouwde MP3-speler en omgevingsgeluid modus. Genieten van jouw favoriete muziek terwijl je baantjes trekt, of onder de douche staat, zonder dat je je smartphone nodig hebt. De MP3-speler van deze oortjes heeft een geheugen van 4GB, goed voor 21 uur muziek. Met de omgevingsgeluid modus schakel je het omgevingsgeluid in of uit. De bediening van de oortjes is eenvoudig. Tik twee keer op het rechteroortje om je telefoon op te nemen of muziek af te spelen en één keer om het volume te regelen.
Je weet niet wat je hoort met deze in-ear oordopjes van Bose met ergonomische nekband. De kwaliteit van je muziek is hiermee echt optimaal. Ook het omgevingsgeluid wordt op een ingenieuze manier geregeld. De speciale microfoontjes op de oortjes meten continue het omgevingsgeluid. Zij zorgen ervoor dat je er niet meer of minder van hoort dan je wilt door tegengestelde signalen af te geven. Deze oortjes hebben nog een handige optie. Zonder het apparaat aan te raken kun je met de in-line microfoon gesprekken aannemen, beëindigen, nummers overslaan en het volume regelen.
Nu kan je ook van het geweldige Bose geluid met hun nieuwste volledig draadloze sport oortjes. Deze in-ear sport oordopjes zijn ideaal als je bijvoorbeeld regelmatig buiten hard gaat lopen. Ze zijn waterbestendig, dus transpiratie vocht of regen zullen deze oortjes geen schade toebrengen. De draadloze super comfortabele sport oordopjes worden geleverd in een handige case waarin je ze kunt opladen. Bovendien fungeert deze case als powerbank die helemaal opgeladen goed is voor maar liefst 10 uur. De accuduur van de oortjes is 5 uur, dus ruim toereikend voor een workout.
Heerlijk genieten van muziek zonder gedoe met snoertjes als je lekker aan het sporten bent. De accu van deze oortjes is goed voor 5 uur muziek. Daarna kan je ze nog een paar keer opladen in de meegeleverde oplaadcase, die goed is voor nog eens 20 uur muziek. Deze oordopjes van JBL die water en zweetdicht zijn, produceren het volle, diepe geluid dat je van ze gewend bent, met de Ambient Aware die er op zit, kan het omgevingsgeluid super gereguleerd worden. Dankzij de talkthru optie van deze oortjes, kan je gewoon praten met anderen zonder de oortjes uit te doen.
Goed nieuws voor iedereen die geen in- of on-ear draadloze sport oordopjes wil. Bone conduction oortjes zitten met een nekband aan elkaar en rusten voor je oren op je jukbeenderen. Het geluid komt in het slakkenhuis van je oor via je botten, waarna het doorgestuurd wordt naar je gehoorzenuwen. Ingenieus gedaan. Dus nooit meer last van zere oren en je blijft je gewoon bewust van alle geluiden uit je omgeving. De oortjes blijven goed zitten, ook in combinatie met een fietshelm of bril. Naast een afspeeltijd van maar liefst 8 uur – 10 dagen stand-by- zijn deze oortjes stof- en waterdicht.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart