Beste koptelefoon voor sport

Ben je op zoek naar de beste koptelefoon om te dragen tijdens het sporten? Dan moet je er rekening mee houden dat deze aan andere specificaties moet voldoen. Tijdens het fitnessen, hardlopen of fietsen wil je natuurlijk zeker zijn van een goed geluid. Maar om daar optimaal van te kunnen genieten, moet de koptelefoon wel een uitstekende pasvorm hebben. Dat is zeker tijdens het sporten en bewegen van groot belang.

Je wilt dat de koptelefoon goed op zijn plaats blijft, maar je mag er ook niet door gehinderd worden. In deze koopgids vertellen wij je waar een goede koptelefoon voor de sport aan moet kunnen voldoen. Daarnaast kun je een keuze maken uit onze top 5 beste koptelefoons. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een goede koptelefoon voor op de fiets of tijdens het hardlopen.

Waarom een koptelefoon tijdens het sporten?

Luisteren naar jouw favoriete muziek kan ervoor zorgen dat je nét dat beetje extra kunt geven. Goede muziek tijdens het sporten motiveert en inspireert. Daarnaast zijn er nog een aantal redenen waarom je tijdens het sporten een koptelefoon zou willen dragen. Bijvoorbeeld omdat je geen fan bent van de muziek die er in de fitnessruimte van de gym wordt gedraaid. Daarnaast kun jij je door het dragen van een goede koptelefoon beter afsluiten voor omgevingsgeluiden.

Dat verbetert het concentratievermogen waardoor je oefeningen nog beter uit kunt voeren. Een koptelefoon draag je natuurlijk ook op de fiets. Bijvoorbeeld op de racefiets of mountainbike. Je hebt geen last van omgevingsgeluid. Bijvoorbeeld afkomstig van het verkeer om je heen. Dat geldt natuurlijk ook voor het dragen van een koptelefoon tijdens het hardlopen. Doordat je loopt op het ritme van de muziek, kun je jouw grenzen eenvoudiger verleggen en je sportieve prestaties verbeteren.

Waar let je op bij het selecteren van een sport koptelefoon?

Als vanzelfsprekend moet een sport koptelefoon aan andere eisen kunnen voldoen dan een gewone koptelefoon. Zeker omdat je tijdens het sporten niet beperkt wilt worden in jouw bewegingsvrijheid. In de eerste plaats is een goede en stevige pasvorm dus belangrijk. Dat geldt ook voor de verstelbaarheid en de wijze van bedienen. Maar waar moet je nog meer op letten bij het selecteren van een goede sport koptelefoon?

  • Pasvorm: als je op zoek bent naar een goede koptelefoon om te dragen tijdens het hardlopen of fietsen, dan let je in eerste instantie op de pasvorm. Deze moet vooral stevig en stabiel zijn. Je wilt immers niet dat de koptelefoon afzakt of verschuift bij het maken van een beweging. Ook de oorschelpen en kussens moeten zacht genoeg aanvoelen. Zo weet je zeker dat je de sport koptelefoon een hele training lang kunt ophouden.
  • Gewicht: een tweede belangrijk ding om op te letten bij het selecteren van een koptelefoon voor sporten is het gewicht. Hoewel het apparaat stevig moet zijn, draagt een lichte sport koptelefoon een stuk aangenamer. Zeker als je deze langer dan één uur wilt dragen.
  • Draadloos/bluetooth: kies voor een draadloze koptelefoon die werkt via bluetooth. Zo heb je tijdens het sporten namelijk geen last van loshangende draden die je kunnen belemmeren in je training. Let daarbij vooral op het bluetooth bereik. Zeker als je de tijdens het sporten via de koptelefoon wilt luisteren naar muziek vanaf jouw smartphone. Deze kun je dan rustig op tafel laten liggen, in je jaszak of rugzak doen.

  • Accucapaciteit: ook de capaciteit is belangrijk om te controleren bij het selecteren van een koptelefoon voor de sport. Tijdens de training wil je het apparaat natuurlijk niet steeds op hoeven laten. De accucapaciteit van een koptelefoon voor op de fiets of tijdens het hardlopen verschilt. Dat kan 10 uur zijn, maar ook 15 of zelfs 20 uur.
  • Variabele noise canceling: met een variabele noise canceling functie kun je zelf bepalen hoeveel omgevingsgeluid de sport koptelefoon doorlaat. Je kunt je dus helemaal afsluiten voor geluiden van buitenaf, maar ook gebruik maken van een gemiddelde noise cancelling. Zeker op de fiets en tijdens het hardlopen is dat veiliger. Je blijft de geluiden van het verkeer om je heen namelijk horen.

De beste sport koptelefoons: dit is onze top 5

Nu je weet waar je op moet letten bij de aanschaf, maak je heel eenvoudig een keuze uit onze top 5. Deze koptelefoons zijn getest op draagcomfort, gewicht én noise canceling. Alles wat belangrijk is voor een goede koptelefoon voor op de fiets of tijdens de sport.

Met deze sport koptelefoon van Bowers & Wilkins breng je jouw sportieve prestaties naar een heel ander level. Deze draadloze koptelefoon heeft een bluetooth 5.0 verbinding met een bereik van 5 meter. Met een gewicht van slechts 254 gram voelt de koptelefoon comfortabel aan. Door de Adaptive Noise Cancelling functie wordt het volume automatisch afgestemd op omgevingsgeluiden. Storende geluiden worden actief gefilterd. De batterij kan maar liefst 25 uur achtereen worden gebruikt, zonder dat je deze hoeft op te laden. Verbinden met apparaten via bluetooth is heel eenvoudig. Dat gaat namelijk helemaal vanzelf als je de koptelefoon opzet om te gaan sporten.
Deze fantastische sport koptelefoon van JBL biedt je alles wat je nodig hebt tijdens het hardlopen, fietsen of fitnessen. De koptelefoon werkt draadloos via bluetooth 4.1. met een bereik van 10 meter kun je jouw smartphone tijdens het sporten prima opzij leggen of meenemen in je jaszak of rugzak. De kussens van de oorschelpen houden je oren droog en koel. Ook tijdens intensieve trainingen. Dankzij de hoor-modus kun je tijdens het sporten ook communiceren. Bijvoorbeeld met teamgenoten of je trainer. Dankzij het lichte gewicht van 240 gram én de uitstekende pasvorm, blijft deze sport koptelefoon perfect op zijn plaats. De batterij heeft een capaciteit van 16 uur.
Deze Beats Studio 3 koptelefoon van Apple is zeer geschikt om te dragen op de fiets of tijdens het hardlopen. Met een gewicht van 260 gram voelt deze aangenaam aan. Deze draadloze sport koptelefoon met bluetooth kun je ook met draad gebruiken, en is bestand tegen spatwater, vocht en zweet. De hoofdband is verstelbaar. Door de noise cancelling heb je geen last van omgevingsgeluiden. Door de ingebouwde microfoon kun je tijdens het sporten zelfs gesprekken voeren via de telefoon. Daarvoor hoef je alleen maar de meegeleverde kabel aan te sluiten. Deze JBL sport koptelefoon heeft een indrukwekkende accuduur van maar liefst 40 uur.
Deze Wuff koptelefoon gebruik je tijdens het hardlopen, op de fiets of tijdens het volgen van een yoga sessie. De hoofdband is verstelbaar en voorzien van een zacht kussen. Dat komt het draagcomfort ten goede. Met een gewicht van 498 gram heeft deze koptelefoon voor tijdens het sporten een stabiele ligging op het hoofd. De oorkussens zijn zacht en voelen zeer aangenaam aan. Deze sport koptelefoon is voorzien van een geïntegreerde noise cancelling functie die je met één handbeweging in- of uit kunt schakelen. Door de innovatieve bluetooth 5.0 verbinding met een bereik van 10 meter, schakel je snel en makkelijk tussen verschillende apparaten.
De ActionFit sport koptelefoon van Philips heeft een strak design en is extreem licht van gewicht. Daardoor voelt het apparaat heel prettig aan. De koptelefoon is spatwaterdicht door de IP-X4 rating. Je kunt deze dus ook gebruiken tijdens een regenbui. Ook zweten tijdens het sporten vormt voor deze koptelefoon geen probleem door de ademende oorkussens met gel. De bluetooth verbinding heeft een bereik van 10 meter. Je verbindt de sport koptelefoon makkelijk met andere apparaten zoals jouw smartphone of tablet. Deze sport koptelefoon is opvouwbaar en voorzien van een ruisonderdrukking. Je geniet dus ook tijdens het sporten van een geweldige geluidskwaliteit.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart