Beste soundbar met subwoofer

Genieten van een geweldige geluidskwaliteit doe je door te kiezen voor een soundbar met subwoofer. Maar kies je dan voor een los exemplaar of een soundbar met ingebouwde subwoofer? Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk om te weten wat een woofer nou precies is. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de beste soundbar met subwoofer en hoe je de beste keuze maakt voor een goede aankoop. Natuurlijk voorzien we je ook van een top 5 én geven we je een aantal tips waarmee je overlast door subwoofers kunt verminderen. Met deze informatie maak je altijd de juiste keuze. 

Een subwoofer zorgt ervoor dat lage tonen nog intenser worden overgebracht. De trilling in je lichaam die je voelt bij zware geluiden, wordt veroorzaakt door een woofer. Een soundbar met een ingebouwde of losse subwoofer zorgt tevens voor een surround geluidsweergave. In de meeste gevallen is een woofer die je gebruikt in combinatie met je soundbar, actief. Dat wil zeggen dat deze automatisch de juiste frequentie weergeeft. Een subwoofer is dus een speaker die zorg draagt voor de lage geluiden middels luchtverplaatsing. 

Wat zijn de voordelen van een goede soundbar met subwoofer?

Een soundbar met ingebouwde subwoofer kent veel voordelen. Dat geldt overigens ook voor de soundbars met losse subs. De keuze die je hierin maakt is persoonlijk, maar heeft ook te maken met de eisen die je stelt aan de ervaring. Hoewel een ingebouwde sub je gedeeltelijk voorziet van een surround sound ervaring, kun je dit met losse speakers zelf regelen. Welke keuze je ook maakt, het is belangrijk om te weten wat de voordelen zijn van een goede soundbar met subwoofer. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet:

 • Intense geluidservaring: als je een filmliefhebber bent of graag naar muziekconcerten luistert, dan zal je veel voordeel hebben van een soundbar met subwoofer. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor ingebouwde of losse subs. Een subwoofer brengt de lage tonen namelijk heel zuiver en krachtig over. Bijvoorbeeld als er tijdens een film iets ontploft of als er een helikopter voorbij komt. Kies je voor een soundbar met losse subwoofers, dan hoor je dit geluid achter je, maar ook voor en naast je.

 • Surround sound: de beste soundbar met subwoofer voorziet je van een ware beleving. De lage frequenties zijn goed te horen omdat de woofer gebruik maakt van luchtverplaatsing. Dat zorgt ervoor dat het voelt alsof je op de filmset staat of plaats hebt genomen op het concertpodium. Soundbars zonder woofers kennen deze voordelen niet of minder. Deze maken namelijk alleen gebruik van speakers die zich in de meeste gevallen aan de voorzijde van het apparaat bevinden. De rondom ervaring is daardoor een stuk minder intens.
 • Ingebouwd of los: zowel een soundbar met ingebouwde of losse subwoofer kent voordelen. Als je kiest voor ingebouwde woofers, dan hoef je niet na te denken over de plaatsing. De soundbar met sub plaats je onder de televisie. De woofers zelf zorgt voor een gedeeltelijke surround-sound ervaring. Het voordeel hiervan is dat je wanden, muren en vloeren vrij houdt van apparatuur. Zo kun je jouw woonkamer dus netjes en opgeruimd houden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een soundbar met losse subwoofer. Het voordeel hiervan is dat je zelf de verdeling van het geluid bepaald. Dat is vooral handig als je wilt kunnen genieten van een rondom geluidservaring. Bijvoorbeeld tijdens het kijken van films of het luisteren naar muziek met warme ondertonen en bassen.
 • Draadloze werking: nog een voordeel van een soundbar met subwoofer is dat ze in veel gevallen draadloos werken. Ze maken dus automatisch verbinding met de soundbar door gebruik te maken van een wifi of bluetooth verbinding. De enige kabel die een losse woofer nodig heeft loopt naar het stopcontact. Bij een soundbar met ingebouwde subwoofer is dat als vanzelfsprekend niet nodig. De draadloze werking zorgt ervoor dat je niet te maken hebt met eindeloos veel snoeren en kabels. Je kunt dus ook een losse woofer redelijk onopvallend integreren binnen het interieur.

Heeft de beste soundbar voor jou een losse of ingebouwde woofer?

Kiezen voor de beste soundbar met een losse of ingebouwde woofer, doe je door af te gaan op jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kan het zijn dat je veel waarde hecht aan een soundbar die vooral onopvallend is, maar ook jouw wensen voor wat betreft de geluidskwaliteit kan vervullen. Deze factoren bepalen wat de beste soundbar is voor jou. Hoewel een sub doet wat hij moet doen, kennen losse of ingebouwde subwoofers toch onderlinge verschillen. Zeker als deze wordt gebruikt in combinatie met een soundbar. Om de keuze makkelijker te maken, hebben we de kenmerken van soundbars met losse en ingebouwde subwoofers voor je op een rij gezet. Zo bepaal je zelf welk apparaat het beste bij je past.

Kenmerken soundbar met ingebouwde subwoofer:

 • geen losse apparaten in de ruimte
 • gedeeltelijke surround geluidsweergave
 • perfect te integreren
 • altijd de juiste frequentie voor lage tonen en bassen

Kenmerken soundbar met subwoofer:

 • bedraad of draadloos te verbinden met soundbar
 • surround geluidsweergave
 • meerdere speakers in de kamer
 • juiste setting vinden vereist enige ervaring

De keuze die je maakt is dus persoonlijk. Zowel een soundbar met een losse of ingebouwde subwoofer kent voor- en nadelen. Welke de beste is voor jou, is dus afhankelijk van jouw voorkeuren. Als je liever niet aan de slag wilt het met plaatsen van losse sub’s, dan kun je beter kiezen voor een soundbar met geïntegreerde woofer. Je hoeft het apparaat dan alleen maar voor de televisie te plaatsen of op te hangen. Losse subwoofers kun je wel flexibel opstellen. Bijvoorbeeld naast je op de bank of achter je. De geluidservaring tijdens het kijken van een film of het luisteren naar muziek wordt op deze manier nog intenser. Houd wel rekening met de stroomvoorziening. Hoewel een losse woofer draadloos kan verbinden met de soundbar, heeft deze nog wel netstroom nodig.

Hoe kies je de beste soundbar?

Of je nu kiest voor een soundbar met een losse of ingebouwde sub, je wilt de juiste keuze kunnen maken. Aan de hand van de bovenstaande informatie, weet je al wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende mogelijkheden. Ook weet je hoe je kunt bepalen welke soundbar het beste bij je past. Buiten de subwoofers om, zijn er nog een aantal eigenschappen waar je rekening mee moet houden tijdens de aankoop. Denk daarbij aan de soort verbinding, het ontwerp van de soundbar en hoe het geluid wordt weergegeven. Dat hoef je niet zelf uit te zoeken. We hebben namelijk alvast een handige checklist gemaakt:

 • Subwoofer: als jij je aan het oriënteren bent op de aankoop van een soundbar, dat is het goed om vooraf te bepalen welke subwoofer je graag zou willen. Dat kan een losse zijn, maar ook een ingebouwde. Beide subwoofers kennen voordelen en nadelen. Door na te gaan wat belangrijk voor je is, vind je al snel de beste soundbar met subwoofer voor jou. Vind je een draadloze werking bijvoorbeeld belangrijk? Of je wil je vooral kunnen genieten van een intense surround geluidservaring?
 • Draadloos of bekabeld: in jouw zoektocht naar de beste soundbar met woofer, kun je kiezen voor een draadloze of bekabelde aansluiting. Een ingebouwde sub werkt in veel gevallen draadloos. Dat gaat via een wifi of bluetooth verbinding. Je hoeft dus geen rekening te houden met het wegwerken van kabels en draden. Een soundbar met een losse subwoofer kan ook draadloos verbinden. De sub heeft echter wel een kabel die naar het stopcontact loopt.
 • Design: natuurlijk is ook het design van een soundbar iets om rekening mee te houden bij het maken van de juiste keuze. Soundbars plaats je voor de televisie. Het is dan misschien prettig als het design aansluit bij het uiterlijk van de tv. Zo houd je één geheel in het interieur. Als je kiest voor een soundbar met losse subwoofer, dan moet je ook kijken naar het ontwerp van de kast. Deze plaats je in de woonkamer of ruimte, waardoor ze vaak in het zicht staan. Een mooi en strak design is dan wenselijk.
 • Weergave geluid: een soundbar met subwoofer staat bekend om de goede geluidsweergave. Daarbij heb de keuze uit verschillende mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een soundbar met virtual surround of surround sound. Een soundbar met een ingebouwde subwoofer voorziet je bij deze opties van een gedeeltelijke rondom ervaring. Er bestaan ook soundbars met Dolby Atmos en hi-res audiokwaliteit. Deze soundbars bevinden zich vaak in het hogere prijssegment. Ze voorzien je dan ook van een intense geluidsweergave. Zeker bij het beluisteren van muziek of het bekijken van films. Je geniet daarmee van een echte bioscoopervaring.
 • Prijs: de beste soundbar voor jou past natuurlijk ook binnen het budget dat je wilt besteden. Gelukkig kun je tegenwoordig al voor een leuke prijs een goede soundbar met subwoofer kopen. De prijs van de soundbar kun je natuurlijk ook zelf in de hand houden. Bijvoorbeeld door goed te bepalen wat voor jou belangrijk is. Als een soundbar met woofer is voorzien van functies die je niet nodig hebt, wil je daar natuurlijk liever niet voor betalen.

Beste soundbar met subwoofer: dit is onze top 5

Deze soundbar van Bose is de beste keuze als het gaat om soundbars. Om te beginnen heeft deze soundbar bijna alle opties die er mogelijk zijn om een adembenemende ervaring te ervaren op het gebied van geluids kwaliteit. Daarnaast staat gebruikersgemak hoog in het vaandel. het aansluiten van je soundbar is dan ook binnen 5 minuten klaar! Ook andere producten koppelen zoals je koptelefoon, draadloze speaker of de bijbehorende subwoofer.
Deze soundbar is voorzien van een losse subwoofers en extra speakers. Deze kun je achter je plaatsen voor een intense surround-sound geluidservaring. Zowel de subwoofers als de speakers zijn draadloos en werken via een wifi of bluetooth verbinding. Je kunt deze Samsung Hi-res audio en Dolby Atmos soundbar bedienen met een applicatie via je telefoon. Je kunt tevens eenvoudig andere apparaten aansluiten met HDMI, zoals bijvoorbeeld een spelcomputer of UBD. Deze soundbar met losse subwoofer wordt geleverd met een muurbeugels voor bevestiging aan de wand.
De JBL Bar 2.1 is een krachtige soundbar met een losse subwoofer. Deze werkt draadloos via bluetooth en kan dus overal in de ruimte worden geplaatst. De ingebouwde Dolby Digital zorgt voor een intense geluidservaring. Ook het streamen van je favoriete muziek doe je natuurlijk helemaal draadloos. Je kunt gebruik maken van 4 HDMI in- en uitgangen en een USB aansluiting. Wil je deze JBL Bar 2.1 Deep Bass  soundbar met losse subwoofer en speakers ook de wand monteren? Dat doe j eenvoudig met de meegeleverde muurbeugel.
Deze budgetvriendelijke soundbar van Sony voorziet je van alles wat jij nodig hebt voor een heerlijke filmavond. Deze Dolby Atmos soundbar heeft een ingebouwde subwoofer en kan dus volledig draadloos worden gebruikt via bluetooth. De speakers voorzien je van uitstekende geluid dat afkomstig is van de voorzijde en zijkanten van de soundbar. Je kunt zelfs gebruik maken van verschillende modi om de perfecte geluidservaring te creëren. Bijvoorbeeld voor het luisteren naar muziek of het kijken van een sportwedstrijd. Deze soundbar met ingebouwde subwoofer heeft HDMI en USB-aansluitingen.
Deze soundbar van Samsung heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en heeft een krachtige ingebouwde subwoofer. Deze kun je draadloos gebruiken door middel van een bluetooth verbinding. Daarmee maak je ook makkelijk verbinding met andere apparaten. Bijvoorbeeld voor het streamen van muziek. Je kunt deze soundbar van Sony bedienen met een afstandsbediening, maar ook via een applicatie op de telefoon. Plaats de soundbar voor de tv, of hang hem op met de meegeleverde muurbeugels. Je kunt apparaten verbinden via bluetooth, maar ook middels de HDMI en USB-aansluiting.

Mocht je nog meer informatie willen dan hebben we ook een artikel over: De beste soundbar

Tips om overlast door soundbar met subwoofers te verminderen

Klagen jouw buren over het indringende geluid van jouw soundbar met ingebouwde subwoofer? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Woofers kunnen namelijk behoorlijk wat overlast veroorzaken als ze niet op de juiste manier worden geïnstalleerd of geplaatst. Gelukkig kun je dit eenvoudig voorkomen met de onderstaande tips:

Tip #1: heb je een soundbar met ingebouwde subwoofer? Zet de soundbar dan op een dempende ondergrond. Dat geldt ook voor losse woofers die op de vloer zijn geplaatst. Een plaat met schuimrubber aan de onderzijde voorkomt trillingen en geluidsoverlast

Tip #2: als jouw soundbar met subwoofer aan de muur hangt, gebruik dan geen spijkers om het systeem te bevestigen. Deze brengen de trillingen juist over op de muren. Je kunt ervoor kiezen om de soundbar te voorzien van een akoestische meubelplaat. Ook zwevend ophangen is een goede optie om overlast te beperken.

Tip #3: als je onbeperkt wilt blijven genieten van een intense geluidservaring maar de buren niet tot last wilt zijn, dan kun je er ook nog kiezen voor een kamer-in-kamer effect. Dit creëer je door gebruik te maken van geïsoleerde voorzetplaten die je net voor de bestaande muur bevestigd. Daarmee voorkom je geluidsoverlast dat wordt veroorzaakt door de luchtverplaatsing van subwoofers.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart