Beste soundbar met wifi en bluetooth

Ben je op zoek naar de beste soundbar met wifi of bluetooth? In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over soundbars met een draadloze verbinding. Bijvoorbeeld wat de voordelen zijn en hoe je een goede keuze maakt bij de aankoop. Een soundbar verrijkt het geluid van jouw televisie. Door de soundbar en de eventuele speakers strategisch te plaatsen, kun je genieten van een surround geluidsweergave. Dat is niet alleen fijn bij het kijken van een film, maar ook tijdens het luisteren naar jouw favoriete muziek.

Als je kiest voor een soundbar, moet je keuzes maken. Bijvoorbeeld of je een losse of ingebouwde subwoofer wilt. Sommige soundbars zijn tevens uitgerust met extra speakers. Deze kun je bijvoorbeeld achter je plaatsen zodat je een rondom geluidseffect creëert. Het trekken van kabels is daarvoor niet meer nodig. Zeker niet wanneer je kiest voor een soundbar met wifi of een exemplaar met bluetooth. Aan de hand van deze top 5 beste soundbars met een draadloze verbinding, maak je altijd de juiste keuze.

Wat zijn de voordelen van bluetooth en wifi bij soundbars?

Bluetooth en wifi is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. We maken er gebruik van via onze telefoon, tablet en andere audio apparatuur. Ook in jouw zoektocht naar een soundbar kun je kiezen voor bluetooth of wifi. Met deze apparaten kun je jouw eigen muziek streamen, maar de soundbar ook via een applicatie op je telefoon bedienen. Via het wifi netwerk thuis of door verbinding te maken met bluetooth. Natuurlijk kun je rekenen op nog een aantal praktische voordelen die we hieronder graag voor je uitlichten:

  • Geen kabels: één van de grootste voordelen van een soundbar met wifi of een soundbar met bluetooth, is de draadloze werking. Je hebt alleen een kabel nodig die de soundbar van elektriciteit voorziet. Zowel de subwoofer als de achterspeakers werken via een bluetooth verbinding of het wifi netwerk thuis. Dat betekent dat er geen lelijke kabels meer in het zicht liggen of hangen. Op deze manier kun je jouw interieur van een uitstekend geluid voorzien, zonder dat je aan de slag hoeft met het wegwerken van kabels.
  • Draadloos geluid in elke ruimte: nog een voordeel van een soundbar met bluetooth is dat je de speakers in elke gewenste ruimte kunt plaatsen. Zolang deze maar binnen het bereik van de bluetooth verbinding blijven. De speakers van de soundbar neem je dus ook met je mee naar de slaapkamer, de keuken of het thuiskantoor. Daar geniet je draadloos van de beste muziek.

 

  • Streamen eigen muziek: als je kiest voor een soundbar met wifi of bluetooth, dan heb je ook de mogelijkheid om jouw eigen muziek te streamen. Bijvoorbeeld via één van de streamingdiensten op jouw telefoon zoals Spotify. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is de soundbar verbinden met bluetooth. Daarna kun je dus eenvoudig naar jouw eigen playlist luisteren, via de boxen van de soundbar. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je op dat moment in de keuken of de bovenverdieping bent. Zolang de apparaten maar met elkaar blijven verbonden.
  • Bediening via een app: een soundbar met wifi en bluetooth kies je ook als je zeker wilt zijn van gebruiksgemak. Deze draadloze soundbars kun je namelijk eenvoudig bedienen via een applicatie op jouw telefoon. Dat is handig, want zo heb je de afstandsbediening altijd binnen handbereik. De soundbar applicatie biedt je veel mogelijkheden. Via jouw telefoon kun je de geluidsweergave aanpassen, de playlist bedienen of gebruik maken van andere functies. Hierbij kun je denken aan de diepte van de bas of het volume.

Hoe kies je de beste soundbar met wifi en bluetooth?

Kiezen voor de beste soundbar met wifi en bluetooth doe je heel eenvoudig aan de hand van de onderstaande specificaties. Want naast een draadloze werking en bediening, zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden. Bijvoorbeeld of de soundbar te gebruiken is in combinatie met een applicatie. Wil je een ingebouwde of losse subwoofer? Losse woofers werken tevens draadloos, maar hebben wel een kabel nodig voor de stroomvoorziening. Wil je dit niet? Kies dan voor een soundbar met wifi en bluetooth met een ingebouwde subwoofer. Jouw keuze voor de beste soundbar laat je ook afhangen van het gebruik. Als je ook in andere ruimtes wilt kunnen genieten van draadloze muziek, kies dan voor een soundbar met losse speakers. Zo kies je jouw draadloze soundbar:

  • Bereik bluetooth: als je op zoek bent naar de beste soundbar met wifi en bluetooth, dan is het heel belangrijk om op het bereik van de verbinding te letten. Met name van de bluetooth. De meeste soundbars hebben een redelijk tot groot bereik. Toch is het verstandig om hier aandacht aan te besteden tijdens jouw zoektocht. Er bestaan namelijk soundbars met een bluetooth verbinding en bereik tot 10 meter, maar ook 15 meter en zelfs 20 meter behoren tot de mogelijkheden. Dat is vooral een aanrader als je de losse speakers ook draadloos in een andere ruimte wilt gebruiken. Met een groot bluetooth bereik kun je de speakers van jouw soundbar zelfs meenemen naar buiten.

  • Losse speakers: een draadloze soundbar met wifi en bluetooth komt voor in veel verschillende soorten. Zo kun je kiezen voor een soundbar met ingebouwde speakers, maar ook losse exemplaren behoren tot de mogelijkheid. Dit betreffen meestal achterspeakers. Deze plaats je achter je tijdens het luisteren van muziek of het bekijken van een film. Dat zorgt voor een surround geluidsweergave. Ook deze speakers zijn draadloos. Dat betekent dat je dus geen bekabeling nodig hebt en deze ook niet hoeft weg te werken binnen het interieur. Losse soundbar speakers met wifi en bluetooth neem je ook met je mee naar een andere ruimte.
  • Losse of ingebouwde subwoofer: een subwoofer zorgt voor een fantastische weergave van zware geluiden. In jouw zoektocht naar een soundbar met wifi en bluetooth, kun je kiezen voor een ingebouwde of losse woofer. Een ingebouwde woofer heeft als vanzelfsprekend geen extra bekabeling nodig. Als je kiest voor een soundbar met losse sub én bluetooth, dan werkt deze weliswaar draadloos. Toch heb je wel een kabel nodig die de subwoofer van stroom voorziet. Je moet dus altijd een stopcontact in de buurt hebben. Daardoor moet je misschien ook gebruik maken van een verlengsnoer. Wil je dat niet? Kies dan voor een soundbar met wifi en bluetooth met een ingebouwde subwoofer.
  • Applicatie: als je op zoek bent naar de beste soundbar, dan is het ook verstandig om te letten op het gebruiksgemak. Want hoewel je met een draadloze soundbar geen bekabeling nodig hebt, wil je deze ook op een makkelijke manier kunnen bedienen. Een soundbar met bluetooth bedien je in de meeste gevallen met een applicatie via jouw telefoons. Deze apps zijn speciaal ontworpen voor de soundbar die je koopt. Via de applicatie kun je draadloos muziek streamen, maar ook gebruik maken van allerlei instellingen zoals de bass, de geluidsweergave en het volume.

Beste soundbar met bluetooth en wifi: dit is onze top 5

Deze soundbar van Bose is de beste keuze als het gaat om soundbars. Om te beginnen heeft deze soundbar bijna alle opties die er mogelijk zijn om een adembenemende ervaring te ervaren op het gebied van geluids kwaliteit. Daarnaast staat gebruikersgemak hoog in het vaandel. het aansluiten van je soundbar is dan ook binnen 5 minuten klaar! Ook andere producten koppelen zoals je koptelefoon, draadloze speaker of de bijbehorende subwoofer.
Deze Sonos Playbar voorziet je van grootse prestaties en een strak design. Deze soundbar met ingebouwde hifi en 9 speakers bedien je via wifi, maar ook eenvoudig via de bijbehorende applicatie op je telefoon. Je kunt streamen via jouw eigen wifi thuisnetwerk. Bijvoorbeeld via Spotify of Apple Music. De Playbar heeft een multiroom systeem waardoor deze vanuit elke ruimte van het huis te bedienen is. Via de applicatie kun je het volume en de bass tot in detail regelen. De Sonos soundbar heeft tevens een geïntegreerde radio en kan gebruikt worden voor het afspelen van DVD’s of Blu-ray.
Deze mooie soundbar met wifi en bluetooth is voorzien van een losse subwoofer én twee stijlvolle speakers. Deze langwerpige achterspeakers werken geheel draadloos en kun je plaatsen waar jij dat wilt. Ze zorgen voor een ultieme 5.1 surround geluidsweergave. De subwoofer heeft wel een bekabeling nodig. Apparaten zijn eenvoudig te verbinden via bluetooth. Je luistert dus moeiteloos naar jouw eigen playlist via een One-Touch connectie op je telefoon. Deze soundbar heeft een bluetooth bereik van 10 meter en is te bedienen via een applicatie.
Deze soundbar met bluetooth en losse subwoofer kun je draadloos gebruiken. De woofer maakt via bluetooth verbinding met de soundbar, maar heeft wel een stroomkabel nodig. Met een krachtig vermogen van 360 watt, ben je altijd zeker van een fantastische geluidsweergave. Het streamen van muziek doe je eenvoudig via de 4.2 bluetooth verbinding met multi-connection. Je kunt dus meerdere apparaten verbinden voor een nog intenser geluid. Deze soundbar met wi fi en bluetooth is tevens uitgerust met een game mode die het spelen van spellen dankzij de krachtige subwoofer nog indrukwekkender maakt.
Deze compacte soundbar met bluetooth van JBL maakt van elke avond een filmavond. Het apparaat werkt volkomen draadloos en plaats je eenvoudig voor de televisie.  De soundbar is voorzien van krachtige  speakers. Met één apparaat geniet je van een surround geluidseffect. Via de bluetooth verbinding met een bereik van 10 meter, verbind je allerlei apparaten. Daardoor kun je snel en gemakkelijk muziek streamen via platformen als Airplay, Spotify Connect of Google Cast. Door het slanke en strakke ontwerp past deze JBL soundbar met bluetooth in elk interieur.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart