Beste soundbar voor muziek en films

In dit artikel gaan we je uitleggen hoe je de beste soundbar kiest. Een sound bar vervangt het geluid van jouw televisie. Het luisteren van muziek of het kijken naar films wordt op deze manier een echte beleving. Waar de speakers van jouw televisie in veel gevallen aan geluidskwaliteit overlaten, overtreft een soundbar al jouw verwachtingen. Daarnaast zijn ze eenvoudig aan te sluiten en heb je niet te maken met oneindig veel draden of stekkers.

Je kunt een soundbar voor muziek en films voor de televisie plaatsen of ophangen. Afhankelijk wat jij mooi vindt. Hoewel de luidspreker van een soundbar zich aan de voorzijde bevindt, kunt je wél genieten van een rondom geluidsweergave. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de geïntegreerde DSP. Deze afkorting staat voor Digital Sound Processing.

Dit systeem zorgt voor een dolby-surround ervaring. Het ophangen van meerdere boxen op strategische plaatsen binnen de woonkamer is daardoor niet meer nodig.

Daarnaast heeft een soundbar vaak een slank en compact design. De strakke ontwerpen zorgen ervoor dat ze kunnen worden gebruik binnen elke woonstijl. Je hebt geen last meer van ontsierende boxen op de grond of aan de wand.Als je op zoek bent naar de beste soundbar, dan is een klein beetje voorkennis natuurlijk van belang. Zo weet je immers zeker dat je een keuze maakt waar je plezier aan gaat beleven. De voordelen van een soundbar voor muziek lopen uiteen. Je hoeft namelijk geen rekening meer te houden met de kwaliteit van de speakers die zijn ingebouwd in de televisie.

Daarnaast kun je gebruik maken van diverse handige functies zoals geïntegreerde streamingdiensten en multiroom. Daarnaast zijn er ook tal van verschillende soundbar. Je kunt kiezen voor passieve of actieve soundbars, maar er bestaan ook soorten met een full of virtual sound geluidsweergave. Wil je weten van welke voordelen je nog meer kunt profiteren en hoe je kiest voor een goede soundbar die voldoet aan jouw wensen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de werking én aanschaf van een soundbar.

Wat zijn de voordelen van een goede soundbar?

Als je kiest voor een goede soundbar voor muziek, dan kun je profiteren van eindeloos veel voordelen. In de eerste plaats is dat natuurlijk de fantastische geluidsweergave die een goede soundbar je bezorgt. Maar, de beste soundbar heeft meer positieve punten waar je voordeel uit kunt halen. We hebben de meest belangrijke voordelen van een goede soundbar op een rij gezet:

 • Geen losse boxen meer nodig: als je kiest voor een soundbar, dan heb je geen losse boxen meer nodig. De indeling van jouw woonkamer kun je dus zo strak houden als je dat zelf wilt. Je hebt dus geen last meer van loshangende draden of ontsierende boorgaten in de muur. Een losse set boxen moet je slim ophangen om een rondom geluidseffect te kunnen creëren. Bijvoorbeeld door het voor en achter je plaatsen van geluidsboxen. Naast het feit dat je te maken hebt met talloze draden, geven boxen aan de wand ook een slordige indruk. Het voordeel van een soundbar is dat je met slechts één aansluiting te maken hebt. In veel gevallen is deze zelfs ook nog geheel draadloos. Daarentegen kun je wel genieten van een intense ervaring tijdens het luisteren van muziek.

 • Niet afhankelijk van tv-speakers: een ander voordeel van soundbars is dat je niet langer afhankelijk bent van de ingebouwde speakers van de televisie. En dat is handig, want op deze manier kun je jouw televisie uitkiezen op basis van design & beeldweergave. Het geluid van je namelijk op met de soundbar die je eenvoudig voor de tv plaatst. Dit geeft vooral voordelen als de speakers van jouw droom televisie qua kwaliteit te wensen overlaten. Op deze manier kun je genieten van de tv die je wenst én een fantastisch geluid door het gebruik van een externe soundbar.
 • Compact en strak design: ook het design van de beste soundbar is een voordeel. In tegenstelling tot andere boxen en speakers, hebben soundbars een prachtige slanke vormgeving. Daardoor kun je ze heel makkelijk voor de televisie plaatsen. Ook als je maar beperkt ruimte hebt op jouw dressoir of televisiekast. Van dit voordeel kun je ook profiteren als je de soundbar voor muziek en films wilt ophangen. Bijvoorbeeld onder, boven of naast de televisie. Het strakke ontwerp sluit naadloos aan bij het uiterlijk van de tv. Samen vormen ze één geheel binnen jouw interieur. Omdat je soundbars heel mooi en onopvallend weg kunt werken, geniet je nog meer van de ultieme geluidservaring.
 • Surround-sound geluidsweergave: zoals we al eerder hebben aangegeven, heeft een soundbar een DSP. Deze processor zorgt ervoor dat je kunt genieten van een surround geluidservaring. Zonder dat je hiervoor extra boxen of speakers hoeft aan te sluiten. De speakers van de bar zitten aan de voorzijde. Toch zijn ze zo ingesteld dat ze het geluid vanaf de voorkant en zijkanten verspreiden. De beleving, bijvoorbeeld bij het kijken van een film of het luisteren van een muziekconcert, wordt zo levensecht en nog intenser.
 • Multiroom functie: nog een groot voordeel van soundbars is dat de meeste zijn uitgerust met een multiroom functie. Dat betekent dat je kunt genieten van jouw favoriete muziek in elke ruimte van het huis. Plaats eenvoudig een losse speaker die je verbindt met de soundbar. Hetzij met wifi of bluetooth. Je neemt jouw ultieme geluidservaring dus altijd eenvoudig met je mee.
 • Streaming service: tegenwoordig zijn de beste soundbars voorzien van een ingebouwde streaming service. Dat betekent dat je direct muziek kun streamen via jouw favoriete diensten. Bijvoorbeeld omdat de soundbar een ingebouwde Chromecast heeft. Op deze manier heb je jouw favoriete muziek altijd bij de hand.

Welke soorten soundbars zijn er?

In jouw zoektocht naar de beste soundbar voor muziek en film, kan het best lastig zijn om de juiste soort te kiezen. Er zijn namelijk nog wat verschillende soundbars op de markt. Elk model en type heeft daarbij zijn eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden. Buiten het formaat en het design om. Om voor jou de keuze makkelijker te maken, hebben we de verschillende soorten soundbars voor muziek en films op een rij gezet. Zo maak je altijd een weloverwogen beslissing.

 • Virtual surround: dit soort soundbars voorzien je van een rondom geluidservaring. Het plaatsen van extra boxen achter je is daardoor niet meer nodig.
 • Full surround: als je kiest voor een soundbar met een full surround configuratie. Je kunt deze soundbars combineren met een extra subwoofer en speakers in de betreffende ruimte. Dit soort soundbars vervangen vooral het geluid dat wordt veroorzaakt door de voorste speakers van de televisie.
 • Actieve soundbar: in jouw zoektocht naar de beste soundbar voor muziek, kun je ook kiezen voor een passieve soundbar. Deze apparaten hebben een ingebouwde versterker en ontvanger. Dat betekent dat ze in veel gevallen ook zijn uitgerust met een dvd-speler. Ook Blu-ray behoort tot de mogelijkheden, evenals het aansluiten van externe devices. Bijvoorbeeld voor het spelen van games.
 • Passieve soundbar: een passieve soundbar werkt in combinatie met een losse ontvanger en versterker. Je kunt ook meerdere speakers aansluiten voor het creëren van een surround geluidsweergave.
 • Soundplate: dit soort soundbars zijn heel dun en kunnen onder de televisie worden geplaatst. Ze hebben een actieve werking en kunnen zelfs zijn uitgerust met een Blu-ray of dvd-speler. De beste soundbar of soundplate heeft ook een geïntegreerde subwoofer.

Hoe kies je de juiste soundbar?

Nu je precies weet welke verschillende soorten er zijn, is het ook belangrijk om te weten hoe je de juiste soundbar kiest. De keuze die je maakt is vooral afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur en wensen. Want zoek je een soundbar die alleen het geluid van de televisie versterkt? Of wil je ook een soundbar voor muziek en films? Ook het design, de soort aansluiting en de geluidskwaliteit zijn belangrijk voor het maken van een goede keuze.

 • Soort soundbar: in de eerste plaats is het belangrijk om te weten welke soort soundbar het beste bij je past. Zoals je hierboven kunt lezen, heeft elk type zijn eigen specificaties en mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een soundbar met virtual of full surround sound. Deze kies je vooral als je wilt kunnen genieten van een goede geluidskwaliteit tijdens het televisie kijken of het luisteren naar muziek. Al dan niet in combinatie met extra speakers om een rondom geluidsweergave te kunnen realiseren.
 • Bluetooth/Wifi: wil je jouw soundbar aansluiten met bedrading of maak je liever gebruik van een draadloze verbinding? Tegenwoordig is een soundbar vaak uitgerust met wifi of bluetooth. Dat betekent dat het apparaat automatisch verbinding maakt met de televisie. Je hoeft dus geen lelijke draden meer weg te werken.

 • Uiterlijk: omdat een soundbar meestal in het zicht staat, is het ook belangrijk om te kiezen voor een mooi en slank design. Heb je een dunne televisie, dan kun je het beste kiezen voor een slanke en langwerpige soundbar. Deze kun je onopvallende voor de televisie plaatsen of ophangen. Soundbars zijn er in verschillende lengtes en breedtes. In veel gevallen zijn ze langwerpig van vorm zodat ze aansluiten bij het design van de televisie.
 • Geluidsweergave: de beste soundbar voorziet je van een geweldige geluidskwaliteit. Ook als de speakers van jouw televisie te wensen overlaten. Als je kiest voor een virtual surround soundbar met hi-res audiokwaliteit, dan ben je altijd zeker van een uitstekende ervaring. Eventueel kun je deze geluidskwaliteit nog intenser maken door de soundbar uit te breiden met een krachtige subwoofer. Bijvoorbeeld als je de soundbar wilt gebruiken voor het luisteren van muziek of films.
 • Budget: de beste soundbar voor het luisteren van muziek moet natuurlijk ook passen binnen jouw budget. Tegenwoordig kun je een keuze maken uit diverse soundbars in verschillende prijsklassen. Omdat de technologieën steeds beter worden, hoeft een beperkt budget niet te betekenen dat je genoegen moet nemen met een beperkte kwaliteit. Zolang de soundbar maar voldoet aan jouw specifieke wensen en voorkeuren. De prijzen voor een goede soundbar lopen uiteen van € 500 tot € 1000, afhankelijk van de mogelijkheden en jouw persoonlijke voorkeuren.

Beste soundbar: dit is onze top 5

Na het lezen van dit artikel, heb je al behoorlijk wat kennis opgedaan over de verschillende soorten soundbars en hun kenmerken. Zo weet je dat een soundbar je van diverse fijne voordelen voorziet. Je hoeft namelijk niet meer na te denken over het plaatsen van losse boxen of het boren van gaten voor het ophangen van extra speakers. Daarnaast is het fijn dat je de keuze voor een televisie niet meer af hoeft te laten hangen van de geluidskwaliteit. Door het plaatsen van een losse soundbar maak je deze ervaring namelijk net zo intens als je dat wenst.

Daarnaast weet je precies welke soort soundbar het beste past bij jouw wensen. Kies je voor een passieve soundbar in combinatie met een subwoofer en speakers, of koop je liever een exemplaar met virtual surround geluidsweergave? Ook weet je waar je op moet letten bij de aankoop. Voorbeelden daarvan zijn een soundbar met wifi of bluetooth. Kiezen voor de beste soundbar van dit moment doe je eenvoudig aan de hand van het onderstaande lijstje. In deze top 5 is er namelijk alleen plaats voor de beste soundbars van dit moment.

Deze soundbar van Bose is de beste keuze als het gaat om soundbars. Om te beginnen heeft deze soundbar bijna alle opties die er mogelijk zijn om een adembenemende ervaring te ervaren op het gebied van geluids kwaliteit. Daarnaast staat gebruikersgemak hoog in het vaandel. het aansluiten van je soundbar is dan ook binnen 5 minuten klaar! Ook andere producten koppelen zoals je koptelefoon, draadloze speaker of de bijbehorende subwoofer.
De Bar 5.1 van JBL is een soundbar die je van grootse prestaties voorziet. De afneembare en oplaadbare speakers hebben een batterijduur van 10 uur. Je zet deze speakers eenvoudig achter je voor een surround sound effect. Deze soundbar wordt geleverd met een krachtige subwoofer die werkt via bluetooth. Je hoeft de bar dus alleen maar met een HDMI-kabel aan te sluiten op de televisie. Je kunt muziek streamen via Google Cast, Spotify of Airplay. De sterke bluetooth verbinding heeft een bereik van 10 meter. Je geniet van 4K Ultra HD afspelen en Dolby Digital Pro Logic II. Je kunt de JBL Bar 5.1 voor je televisie plaatsen, maar de beugels zorgen er ook voor dat je de soundbar moeiteloos ophangt.
Deze Sonos Playbar voorziet je van grootse prestaties en een strak design. Deze soundbar met ingebouwde hifi en 9 speakers bedien je via wifi, maar ook eenvoudig via de bijbehorende applicatie op je telefoon. Je kunt streamen via jouw eigen wifi thuisnetwerk. Bijvoorbeeld via Spotify of Apple Music. De Playbar heeft een multiroom systeem waardoor deze vanuit elke ruimte van het huis te bedienen is. Via de applicatie kun je het volume en de bass tot in detail regelen. De Sonos soundbar heeft tevens een geïntegreerde radio en kan gebruikt worden voor het afspelen van DVD’s of Blu-ray.
Als je op zoek bent naar een compacte soundbar met ongekende prestaties en een strak design, dan is de Sonos Beam een goede keuze. Deze krachtige soundbar heeft een multiroom functie. Je kunt daarmee in elke ruimte naar jouw favoriete muziek luisteren. De Sonos Beam heeft 5 geïntegreerde far-field microfoons en 4 elliptische subwoofers in full-range. Deze soundbar is compatibel met Google Assistent. Je bedient hem eenvoudig via het touchscreen en de bijbehorende applicatie. Deze soundbar werkt via wifi en is tevens uit te breiden met extra speakers. Je kunt deze Hi-res audio soundbar van Sonos voor de televisie plaatsen, maar natuurlijk ook ophangen aan de wand.
Deze Harman Kardon soundbar uit de Citation serie is de beste soundbar voor muziek en film. Het apparaat is voorzien van een strak en modern design en is uitgerust met Multibeam surround sound voor een rondom geluidservaring. Deze soundbar kun je aansluiten op de televisie via wifi of HDMI. Door gebruik te maken van de Google Home applicatie, kun je zelfs meerdere Citation speakers met elkaar verbinden. Deze Soundbar heeft een multiroom functie en ondersteunt spraakbediening via Google Assistent. Door de ingebouwde Chromecast kun je gebruik maken van talloze streamingdiensten. Luisteren naar de ingebouwde radio behoort tevens tot de mogelijkheden.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart