Beste TV met ingebouwde soundbar

Op het moment dat je een nieuwe tv gaat aanschaffen, is het allang niet meer voldoende om alleen goed beeld te hebben. Voor een optimale ervaring van films, series en andere programma’s moet ook het geluid goed in orde zijn. Vandaar dat de tv met soundbar ingebouwd soundbar momenteel zo populair is. Een tv met geïntegreerde soundbar is verantwoordelijk voor de ultieme tv ervaring.

In dit artikel nemen we daarom precies met je door wat een tv met goed geluid nu precies inhoudt. Wat er bijvoorbeeld allemaal komt kijken bij een Oled tv met soundbar. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies waar je mee te maken hebt.

We hebben ook een artikel over: De beste soundbar

Wat is een tv met ingebouwde soundbar?

Bij een tv met ingebouwde soundbar is de soundbar dus reeds geïntegreerd in het apparaat. Hierdoor hoef je niet nog eens een aparte soundbar erbij te kopen. Dit is een van de grootste voordelen van een dergelijke tv. Verder mogen ook de volgende voordelen zeker niet onbenoemd blijven:

  • Kraakhelder geluid: Een van de beste punten van een tv met ingebouwde soundbar is uiteraard dat het kraakhelder geluid oplevert. Zeker ten opzichte van een ‘normale’ tv heeft dit bijzonder veel voordelen. Een normale tv maakt over het algemeen slechts gebruik van een aantal luidsprekers. Deze luidsprekers zijn relatief ‘basic’. Je hoort er wel geluid uit komen, maar echt spectaculair is het verder allemaal niet. Dankzij de televisie met ingebouwde soundbar is dat voortaan verleden tijd. Het geluid dat uit deze apparaat komt, is verantwoordelijk voor een merkbaar verschil. Hier gaan je vrienden en familieleden al snel van onder de indruk zijn.

tv met ingebouwde soundbar

  • Sterk design tv: Verder levert het ook een sterk design van de tv op. Het ziet er op een bepaalde manier wat futuristisch uit wanneer de tv een ingebouwde soundbar heeft. Dit is iets waar veel mensen tegenwoordig toch wel van houden. Het sluit perfect aan op de wat modernere inrichting van bijvoorbeeld de woonkamer. Een sterk design tv maakt het dan echt helemaal af. Het is een van de vele voordelen van bijvoorbeeld een Oled tv met soundbar. Je slaat er twee vliegen in één klap mee. En wie is er nu niet op zoek naar een dubbel voordeel bij het doen van een nieuwe aankoop?
  • Betere filmbeleving: Iets waar het voor veel mensen pas echt om draait, is de betere filmbeleving. De betere filmbeleving is het directe gevolg van de ingebouwde soundbar in de tv. Dankzij dit sterk verbeterde geluid leef je namelijk echt mee met een film of een serie. Je proeft de sfeer die er rond de film of serie hangt uitstekend. Hierdoor beleef je dit als geheel een stuk intenser dan je van een normale film of serie gewend bent. Is dit iets waar je van houdt en waar je naar op zoek bent? Dan is dit een mooie kans om deze specifieke droom te verwezenlijken. Dankzij de betere filmbeleving ga je pas echt van jouw tv genieten.
  • Bespaart ruimte: Een fijn bijkomstig voordeel is dat je met een tv met soundbar ingebouwd ook een hoop ruimte bespaart. Bij een normale tv zou je de soundbar als extra moeten aanschaffen. Deze moet je dan vervolgens ook nog ergens onder de tv kwijt. Bijvoorbeeld op of in een tv meubel. Of aan de muur. Dit zorgt niet alleen voor extra werk, maar je moet er ook extra ruimte mee in beslag nemen. Het is iets wat je met een televisie met ingebouwde soundbar mooi ontloopt. In plaats van dat dit extra ruimte inneemt, is het volledig inbegrepen in de tv zelf.
  • Geen bekabeling benodigd: Tot slot is het ook zeker de moeite waard om het ontbreken van bekabeling als voordeel te noemen. Er is geen bekabeling benodigd om de soundbar te laten werken. Dat is iets waar bij een losse soundbar nog weleens sprake van wil zijn. Je moet dan door middel van een kabel de soundbar met de televisie connecten. Dit klinkt in principe erg makkelijk. En dat is het ook. Het vervelende zit hem meer in het feit dat je nog een extra kabel in je huis hebt lopen. Deze moet je dan weer netjes wegwerken om het geheel visueel aantrekkelijk te houden.

Waar let je op als je een tv soundbar voor muziek of film gaat kopen?

Wanneer je besluit om een tv met goed geluid te kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Door met deze factoren rekening te houden, maximaliseer je de kans dat je een aankoop doet waar je op de lange termijn nog erg tevreden mee blijft. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een goed merk: Een van de eerste indicatoren dat je een goede aankoop doet, is of het wel of niet om een goed merk gaat. Een Philips tv met ingebouwde soundbar staat bijvoorbeeld bekend als zeer betrouwbaar. Echter heb je ook een groot aantal andere merken die tv’s van deze soort aanbieden. Het is dan zonde wanneer je een goedkoper alternatief kiest, waarvan achteraf blijkt dat de kwaliteit dan helemaal niet in orde is. Een tv met geïntegreerde soundbar van een onbekend merk gaat bijvoorbeeld een stuk sneller kapot. Hierdoor blijf je vervolgens aan de gang om nieuwe apparatuur in huis te halen.
  • Voldoende vermogen: Een andere goede factor om op te letten, is het vermogen van de televisie. Dit drukt men in de industrie uit in het aantal watt. Hoe meer vermogen een tv heeft, hoe krachtiger het geluid overkomt. Daarbij is het niet alleen zo dat het harder klinkt. Het geluid klinkt op een hoger volume ook een stuk zuiverder. Een standaard tv heeft vaak een vermogen van tussen de 5 en 20 watt. Bij een tv met ingebouwde soundbar moet dit dus significant hoger liggen, om echt een verschil in het geluid te merken. Ga daarom op zoek naar een tv met minstens een veelvoud hiervan. Wanneer er een ingebouwde soundbar aanwezig is, is dit eigenlijk bijna altijd het geval.

tv ingebouwde soundbar

  • Strakke afwerking: Iets wat ook zeker belangrijk is om rekening mee te houden, is de strakke afwerking van de tv. Bij de ene tv is de soundbar toch net wat op een betere manier ingebouwd dan bij een andere tv het geval is. Hierdoor doet het geheel toch net wat hoogwaardiger aan. Wel zo fijn wanneer je hier veel waarde aan hecht. Ook hierbij geldt vaak dat de bekende merken dit net wat beter hebben geregeld dan de minder bekende alternatieven. Het is simpelweg best lastig om op een goede wijze een soundbar in een complete tv in te bouwen.
  • Aantal speakers: Het aantal speakers is van groot belang. Hoe meer speakers er namelijk aanwezig zijn, hoe krachtiger en voller het geluid overkomt. Bij een soundbar is het vaak zo dat de verschillende ingebouwde speakers allemaal een andere kant op wijzen. Hierdoor wordt het geluid niet één kant uitgezonden, maar komt het in verschillende richtingen de kamer in. Het is daardoor een stuk krachtiger en voller dan je bijvoorbeeld van een normale tv gewend bent. Hoe meer speakers er dus aanwezig zijn, hoe beter. Het levert de ultieme beleving van een film op.
  • Geluidskwaliteit: Tot slot mag uiteraard ook de geluidskwaliteit niet onbenoemd blijven. Dat is waar het uiteindelijk allemaal om draait. De uiteindelijke geluidskwaliteit bepaalt of je de tv met ingebouwde soundbar ook echt gaat waarderen. Dit is een combinatie van het aantal speakers, het vermogen en de producent van de soundbar zelf. Wanneer deze allemaal van een hoge standaard zijn, gaat de uiteindelijke geluidskwaliteit dik in orde zijn.

Philips is momenteel de beste keus voor een TV met ingebouwde soundbar

Al met al blijkt dat een Philips tv met ingebouwde soundbar toch wel de beste keuze is. Dit zeer bekende en betrouwbare merk heeft zich stevig verdiept in de tv’s met ingebouwde soundbar. Hierdoor weten ze als geen ander waar de gemiddelde consument naar op zoek is.

Wil je kiezen voor een optimale geluidskwaliteit in combinatie met een strak design? Dan zit je met een Philips tv met ingebouwde soundbar zeker goed.

Beste TV met ingebouwde soundbar: Bekijk onze top 3 van TV met goed geluid

Aan de hand van uitgebreid onderzoek is er een top 3 van tv’s met goed geluid uitgerold. Deze top 3 ziet er als volgt uit:

Deze Philips 65OLED935/12 4K OLED TV is precies waar je naar op zoek bent. Met een zeer hoogwaardige ingebouwde soundbar zorgt deze tv voor een ultieme geluidservaring. Je beleeft een films zoals nog nooit tevoren. Zeker wanneer je je beseft dat er een combinatie is met een zeer hoogwaardige beeldkwaliteit. Het Oled tv-scherm is voorzien van diepe, heldere kleuren. De tv heeft alles waar de gemiddelde consument naar op zoek is. Ook wanneer je het uiterlijk van deze tv onder de loep neemt. De soundbar is op een perfecte wijze als standaard in de tv geïntegreerd. Hierdoor ziet het geheel er precies uit zoals je van een hoogwaardige tv mag verwachten.
Naast Philips is ook zeker Panasonic een zeer betrouwbaar merk. Deze Panasonic TX-55GZ200E 4K TV brengt een bioscoopervaring tot bij jou in de huiskamer. Met een groot scherm van 140 cm in combinatie met een ingebouwde soundbar heeft het alles wat je van een tv begeerd. De hoogwaardige beeldkwaliteit in combinatie met het totale vermogen van 60 watt is ideaal. En aangezien er maar liefst 5 speakers aanwezig zijn, klinkt het geluid vol en krachtig. Je hoort echt dat de geluidskwaliteit van deze tv dik in orde is.
We sluiten deze top 3 af met nogmaals een tv van Philips. Deze Philips 48OLED935/12 4K TV combineert opnieuw een bijzonder goede beeldkwaliteit met een hoge geluidskwaliteit. De tv beschikt over maar liefst 6 speakers, wat voor een diep en krachtig geluid verantwoordelijk is. Daarbij maakt het gebruik van 2x 15 watt, wat ook zeker aan de hoge kant is. Met deze tv beleef je een film of serie pas echt zoals je het zou willen. En aangezien het hier om een Philips gaat, hoef je ook niet bang te zijn dat de tv over een aantal jaren al stuk is.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart