Beste waterdichte bluetooth speaker

Op zoek gaan naar een waterdichte bluetooth speaker doe je met een reden. Want je hecht namelijk niet alleen waarde aan een goed geluid en een handig formaat. Ook de waterdichtheid is van belang. Zeker als je de speaker ook buiten wilt gebruiken. Een waterdichte bluetooth speaker heeft een stof- en waterdichte behuizing.

Dat betekent dat ze prima bestand zijn tegen een regenbui of een val in het zwembad. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een waterproof bluetooth speaker en wat is het verschil tussen waterdicht en spatwaterdicht? In dit artikel vertellen we je er alles over. Natuurlijk laten we je ook direct onze top 5 beste waterdichte speaker mét bluetooth zien.

Waterdicht vs. spatwaterdicht: wat is het verschil?

Kiezen voor de beste waterdichte bluetooth speaker van dit moment, betekent ook dat je een onderscheid moet kunnen maken tussen waterdicht en spatwaterdicht. Dit is namelijk niet hetzelfde. Een waterdichte speaker heeft in de meest gevallen een IPX7 (tot 30 minuten ondergedompeld), IPX8 (continu ondergedompeld tot 100 cm) of zelfs een IPX9 rating (bestand tegen spuiten onder hoge druk). Als het gaat om spatwaterdichte bluetooth speakers, dan heb je meestal te maken met een IPX3 rating. De bluetooth speaker kan dan tegen gering spatwater. Wil je echt een waterdichte bluetooth speaker? Dan is het verstandig om bij aankoop goed op de IPX rating te letten.

Waar let je op bij een waterdichte bluetooth speaker?

Bij een waterdichte bluetooth speaker let je natuurlijk op de waterdichtheid van het product. Dat doe je aan de hand van de IPX rating. Toch zijn er nog een aantal belangrijke dingen om rekening mee te houden bij de aanschaf. Zo weet je namelijk zeker dat kiest voor de beste waterdichte bluetooth speaker.

  • IPX rating : de beste waterdichte bluetooth speaker heeft een IPX rating die tussen de 7-9 ligt. Daarmee weet je namelijk zeker dat de behuizing volledig waterproof is. Daarbij heb je de keuze tussen een waterproof bluetooth speaker die bestand is tegen een beperkte of continue onderdompeling tot 1 meter diep.
  • Gewicht: omdat je een waterdichte bluetooth speaker waarschijnlijk vooral met je meeneemt, is het verstandig om bij de aankoop ook op het gewicht te letten. Een lichtgewicht speaker neem je namelijk makkelijker met je mee in je jas of rugzak. Bijvoorbeeld als je naar het strand of het zwembad gaat. Ook zijn ze door het lichte gewicht makkelijker te verplaatsen, bijvoorbeeld naar het terras in de tuin.
  • Gebruiksvriendelijkheid: een waterproof bluetooth speaker moet natuurlijk ook eenvoudig in gebruik zijn. Let dus goed op de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. Is deze eenvoudig te koppelen met andere apparaten? En heeft de speaker een handvat waardoor je hem eenvoudig op tafel of aan de rand van het zwembad kunt zetten?
  • Bluetooth bereik: in jouw jacht naar de beste waterproof speaker, is het ook verstandig om op het bereik van de bluetooth te letten. De betere waterproof speakers hebben een bereik van minimaal 10 meter. En dat is handig, want zo kun je jouw telefoon veilig op tafel laten liggen, terwijl jij in het water geniet van de beste muziek uit de speakers.
  • Accu: een leuk tuinfeestje of middagje naar het strand laat je liever niet bederven door een lege batterij. Kies daarom altijd voor een krachtige accu en een lange batterijduur als je op zoek bent naar de beste waterdichte speaker met bluetooth. Zo kun je urenlang genieten van het beste geluid, zonder je zorgen hoeven te maken over de accu of die bui regen.

De beste waterdichte bluetooth speakers: dit is onze top 5

De Sonos Move is dé perfecte bluetooth speaker voor binnenshuis en buitenshuis. De Move heeft namelijk een  IP56 rating waardoor hij bestand is tegen water,stof, kou, hitte en zout water. Handig als je naar het strand gaat dus. De Sonos Move heeft een 2-weg systeem voor een optimale geluidsverdeling. Deze waterproof speaker is eenvoudig te bediening en is koppelbaar met andere apparaten. Je kunt tevens gebruik maken van de ingebouwde Google Assistent. Dankzij het handvat neem je deze waterproof bluetooth speaker van Sonos eenvoudig met je mee naar buiten.
De JBL Xtreme 2 is een krachtige bluetooth speaker met een bereik van maar liefst 15 meter. Door de krachtige accu kun je tot wel 15 uur achtereen luisteren naar jouw favoriete muziek. Deze bluetooth speaker van JBL heeft zelfs een geïntegreerde powerbank. Je telefoon tussentijds opladen behoort daardoor tot de mogelijkheden. De Xtreme van JBL heeft een stereo geluidsweergave en draait op een 4.2 bluetooth versie. Deze speaker is voorzien van een IP X7 rating. Dat wil zeggen dat hij tot wel 30 minuten waterbestendig is en stofdicht. Daardoor kun je deze bluetooth speaker ook veilig meenemen naar het strand of het zwembad.
De Flip 5 van JBL is een waterproof bluetooth speaker met een uitstekende waterbestendige behuizing. Hij is bestand tegen een bui regen en je hoeft je ook geen zorgen te maken over een korte onderdompeling. Deze waterdichte speaker heeft een bluetooth bereik van 10 meter en een radio. De batterij speelt moeiteloos tot wel 12 uur lang de beste muziek af. Je kunt deze waterdichte JBL Flip 5 ook via een applicatie bedienen of gebruik maken van de ingebouwde powerbank. Deze waterproof speaker is compact van formaat waardoor je hem eenvoudig met je meeneemt op reis of naar buiten.
Deze compacte waterproof bluetooth speaker van LG is een perfecte keuze als je niet te veel geld wilt uitgeven aan een goede waterdichte speaker. De XBoom heeft een IPX5 rating waardoor hij bestand is tegen vocht. Je kunt gebruik maken van een goede kwaliteit stereo muziek én een bluetooth bereik van maar liefst 10 meter. Deze waterproof bluetooth speaker heeft ook een aansluiting voor de koptelefoon en de ingebouwde powerbank. Handig als je niet gestoord wilt worden aan het zwembad. Met de lange accuduur van 24 uur geniet je extra lang. Je kunt de LG XBoom ook bedienen via de app.
De Soundcore Flare+ van het merk Anker is stof- en dompeldicht met een IPX67 rating. Daardoor kun je dit apparaat veilig met je meenemen naar buiten. Bijvoorbeeld tijdens een tuinfeest of barbeque. Deze waterproof bluetooth speaker heeft een gewicht van slechts 1,2 kilo en een afstandsbediening voor nog meer gebruiksgemak. Je kunt deze waterdichte speaker dus vanaf jouw tuinstoel of luchtbed bedienen. De bluetooth verbinding heeft een bereik van 10 meter. De accu van de Soundcore Flare+ blijft het maar liefst 20 uur achtereen doen. En door het mooie design is deze waterproof bluetooth speaker ook nog eens een aanwinst op de tuintafel of naast het zwembad.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart