Bluetooth speaker met DAB+ radio

Ben je op zoek naar een bluetooth speaker met DAB+ radio? Dan kan een beetje meer informatie over bluetooth speakers met radio je helpen bij het maken van een goede keuze. Want wat houdt DAB+ eigenlijk in en aan welke specificaties moet een goede digitale radio met bluetooth eigenlijk kunnen voldoen? Belangrijk om te weten, zeker gezien het ruime aanbod op de markt.

Gelukkig hoef je zelf geen diepgaand onderzoek te doen naar de beste bluetooth speaker met DAB+ radio. Dat hebben wij al voor je gedaan. We voorzien je van onze top 5 best geteste speakers met digitale radio én vertellen je ook aan welke eisen ze moeten kunnen voldoen. Zo kun je straks optimaal genieten van talloze radiozenders die je beluistert via jouw portable bluetooth speaker met DAB+ radio.

Wat is DAB+ en waarom wordt het zoveel verkocht?

Voor je een keuze maakt voor een digitale radio met bluetooth, wil je natuurlijk wel weten wat het precies inhoudt. Zeker omdat bluetooth speakers met DAB+ radio zoveel worden verkocht. De afkorting staat voor Digital Audio Broadcasting. Je hebt dus te maken met een portable speaker én digitale radio in één. Een groot voordeel van DAB+ is dat je gratis kunt genieten van vrijwel alle radio zenders, zonder dat je daarbij te maken krijgt met ruis. 

Dat komt omdat DAB+ compatible is met internetradio. Om jou van een zuiver geluid te kunnen voorzien, worden zenders gebundeld en uitgezonden via 1 frequentie. Het signaal is vele malen sterker dan dat dit bij een gewone radio het geval zou zijn. Als je gebruik maakt van een DAB radio met bluetooth en wifi, dan kun je overal waar je dat wilt luisteren naar jouw favoriete radiozenders. Ook in het buitenland. Een verbinding met een ander apparaat is daarvoor niet nodig. Aan jouw portable speaker met DAB+ heb je voldoende.

DAB+ wordt zoveel verkocht omdat het dé ideale radio is voor thuis, onderweg of op vakantie. Ook als je in het buitenland bent kun je dus genieten van Nederlandse radiostations. De weergave is kraakhelder en ononderbroken. Daarnaast bieden sommige speakers je ook de mogelijkheid om via DAB+ te luisteren naar weersvoorspellingen en nieuwsberichten. Zo kun je jouw portable bluetooth speaker met digitale radio dus de hele dag door gebruiken.

Aan welke specificaties voldoet een goede bluetooth radio met DAB+?

Een goede bluetooth radio met DAB+ moet aan een aantal eisen kunnen voldoen. Hierbij kun je denken aan een bluetooth of wifi functie. Een DAB radio als portable speaker moet natuurlijk ook eenvoudig te bedienen zijn. Bijvoorbeeld via een helder LCD-display. Wil je de DAB+ radio speaker ook gebruiken als wekker? Let dan op de ingebouwde timerfunctie. Om het je makkelijker te maken, hebben we een aantal specificaties van een goede speaker met DAB+ voor je op een rij gezet. Zo weet je bij de aankoop precies waar je op moet letten.

  • USB of AUX-aansluiting: een goede portable DAB radio met bluetooth is voorzien van een USB en/of AUX-aansluiting. Met behulp van deze audio ingang kun je ook andere apparaten aansluiten. Hierbij kun je denken aan je tablet of smartphone. Zo kun je ook op deze devices luisteren naar de beste radiozenders en het meest heldere geluid. Sommige DAB+ radio speakers met bluetooth hebben ook een ingebouwde USB-poort. Dit voorziet je van nog meer verbindingsmogelijkheden.

  • Krachtige accu: ook een krachtige accu is van belang als je op zoek bent naar een bluetooth speaker met DAB+ radio. Zo weet je namelijk zeker dat je de hele dag kunt luisteren naar de radio, zonder dat je de speaker op hoeft te laden. Sommige portable DAB radio ook gebruiken in combinatie met een stekker. Als dit je voorkeur heeft, dan is het verstandig om hier bij de aankoop op te latten. Vaak gaat het dan om tafelradio’s met DAB+ en bluetooth die wat groter van formaat zijn.
  • LCD-display: een helder LCD-display zorgt voor een prima gebruiksgemak. Via het scherm kun je radiozenders zoeken en instellen. Via het display kun je ook gebruik maken van de eventuele timer- en wekkerfunctie. Sommige bluetooth DAB+ speakers hebben zelfs een LCD-display met dimfunctie. Zo pas je de helderheid van het scherm eenvoudig aan en kun je deze afstemmen op het licht van de omgeving.
  • Wekker en timerfunctie: als je jouw DAB+ radio met bluetooth ook als wekker wilt gebruiken, dan is het goed om te letten op de timerfunctie. Daarmee kun je eenvoudig een gewenste tijd instellen. Een wekker en timerfunctie is handig tijdens je vakantie, maar natuurlijk ook voor thuis op de slaapkamer. Je wordt gewekt door het kraakheldere geluid van jouw favoriete radiostation.
  • Voorkeurzenders: een goede bluetooth speaker met DAB+ radio geeft je ook de mogelijkheid tot het instellen van diverse voorkeurzenders. Deze radiozender kun je eenvoudig instellen en af laten spelen met één druk op de knop. Zoeken naar de juiste frequentie is dus niet meer nodig. Het aantal in te stellen voorkeurzenders varieert per speaker. Dit kunnen er 5 zijn, maar er zijn ook speakers waarbij je tot wel 20 favoriete zenders kunt opslaan en bewaren.

Bluetooth speaker met DAB+ radio: dit is onze top 5

Met de Philips VS700 haal je een vintage speaker in huis met bluetooth, radio en wekker-functie. Het design van deze retro speaker is opvallend door het koperkleurige frame aan de voorzijde, afgewerkt met hout. Philips heeft zich voor het uiterlijk van deze speaker laten inspireren door de Philetta uit de jaren '50. De displayverlichting is geheel naar wens te regelen. Je kunt gebruik maken van 2 uitstekende speakers. Deze bluetooth speaker met retro design is via bluetooth te koppelen met verschillende apparaten. Via de audio ingang doe je dat met je platenspeler, maar ook met een MP3 of CD-speler. De Philips VS700 weegt 2600 gram en heeft een afmeting van 34 x 23 x 13 centimeter.
De JBL Tuner XL is een krachtige bluetooth speaker met DAB+ radio. Het design is compact en stijlvol. Via het LCD-display aan de voorzijde ontvang je eenvoudig alle radiozenders van de wereld. Natuurlijk kraakhelder en zonder ruis. Met de voorkeurzenders kun je tot wel 5 van jouw favoriete zenders opslaan en bewaren. De JBL Tuner DAB+ radio heeft een lange accuduur. Je kunt tot wel 20 uur achtereen genieten van radio of streamen via bluetooth. Daarnaast heeft deze portable DAB radio een bluetooth bereik van 15 meter, een AUX-ingang én een IPX7-rating. Dat maakt deze speaker dompeldicht waardoor hij ook geschikt is voor buiten.
Deze stijlvolle en luxe bluetooth speaker met DAB+ radio van Harman Kardon overtuigd door zijn geweldige prestaties. Deze portable speaker met digitale radio heeft een wekkerfunctie en ondersteunt tevens draadloos opladen. De Oasis kun je tevens op afstand bedienen via een applicatie. Ook is deze DAB+ radio van Harman Kardon compatible met Google Voice Assistant voor nog meer gebruiksgemak. Het ovale LCD-display aan de voorzijde is helder en kan tevens gedimd worden voor het perfecte licht. Deze DAB radio met bluetooth is een aanwinst voor in de slaapkamer, maar natuurlijk ook in andere ruimtes binnenshuis waar je wilt kunnen genieten van jouw favoriete radiozenders.
Een stoere en robuuste DAB radio die ook nog eens portable is. Het ontwerp kan tegen een stootje waardoor je hem overal mee naartoe kunt nemen. Deze bluetooth speaker met DAB+ radio heeft een helder LCD-display aan de zijkant van de sub woofer en tweeter. Hierop kun je precies aflezen naar welke radiozender je luistert. Deze Caliber DAB+ radio heeft een accu die tot wel 7 uur achtereen blijft werken. Via de USB-poort kun je ook andere apparaten aansluiten. De bluetooth heeft een bereik van 10 meter en een krachtig vermogen van 25 watt.
Deze mooie compacte bluetooth speaker met DAB+ heeft een stijlvolle afwerking van hout. Door het leren handvat aan de bovenzijde neem je deze portable radio eenvoudig met je mee. De Stereoboomm Woodbox PLUS is voorzien van een telescopische antenne. FM zenders worden automatisch opgezocht. Je kunt niet alleen naar jouw favoriete zenders luisteren, maar ook het weer- of nieuwsbericht opzoeken. Deze speaker met bluetooth  is voorzien van een USB-aansluiting én een AUX-ingang. Het koppelen van apparaten wordt op deze manier nog eenvoudiger. Via het heldere display aan de voorzijde kun je diverse alarmfuncties instellen. Je kunt hem dus ook als wekker gebruiken.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Speakerinfo.nl
Logo
Shopping cart