Headset met microfoon aansluiten op PC of laptop

Als je een headset met of zonder microfoon aan je computer wilt koppelen, ben je in principe zo klaar!

Eerst moet je weten of je met een interne of externe geluidskaart te maken hebt. Als je niet weet wat een externe geluidskaart is kan je er vanuit gaan dat je een interne hebt.

Interne geluidskaarten:

  • PC:  Bij de pc zit de ingang voor je kabels aan de voor, boven of achterzijde van de PC.
  • Laptop: Bij een laptop zitten de geluidsingang en koptelefoon ingang aan de linker of rechter zijkant van je laptop. Let op: niet alle laptops hebben een geluidsingang, je zal dus met een externe geluidskaart moeten werken.

Je microfoon zou nu moeten werken. Zo niet? Kijk dan bij de audio-instellingen via het configuratiescherm op je PC.

Externe geluidskaarten:

Bij een externe geluidskaart is het altijd mogelijk om je koptelefoon met microfoon aan te sluiten. Je zal in het ergste geval een verloopplugje moeten aanschaffen. Aangezien iedere geluidskaart anders is, zal je even naar zowel de ingang van je koptelefoon als een input kanaal moeten zoeken op je geluidskaart.

Speakers rechtstreeks aansluiten op TV

Ben jij ook helemaal klaar met de slechte geluidskwaliteit van de luidsprekers van jouw TV? En ben je van plan je speakers rechtstreeks aan te sluiten op je TV? Lees dan in dit artikel hoe je dit moet doen. Of je nu je speakers via een analoge versterker, een oude versterker of direct op je TV af ...

LEES MEER +
Speakerinfo.nl
Logo